4/D li Personelin Asıl İş Kolu Kararı Resmi Gazete'de

4/D li Personelin Asıl İş Kolu Kararı Resmi Gazete'de
Kadro geçişi sonrası ilk defa diğer işçilerle toplu sözleşmeye dahil olacak olan 4/D'li işçilerin iş kolları ile ilgili önemli bir karar bugün Resmi Gazete'de yayımlandı. Taşeronların iş kolu tartışmaları devam ederken Sağlık Bakanlığı’na bağlı bir hastanedeki işçiler ile ilgili karar geldi. Resmi Gazete'deki karar ile işçiler 17 NO’lu sağlık iş koluna geçirildi.

Karar Öz-Sağlık İş sendikası’nın başvurusu üzerine alındı. Kararda şu ifadeler kullanıldı; “Bakanlığımızca yapılan incelemede; Şehit Kamil Devlet Hastanesi unvanlı işverenliğe ait 1141906.027 SGK sicil no’lu işyerinde hastane hizmetleri kapsamındaki işlerin yürütüldüğü, bu nedenle yürütülen faaliyetlerin işkolları Yönetmeliği’nin 17 sıra numaralı ‘Sağlık ve sosyal hizmetler’ işkolunda yer aldığı tespit ediliştir.

” KARARDA NE DENİLDİ?

Resmi Gazete'de yer alan kararda “Şehit Kamil Devlet Hastanesi unvanlı işverenliğe ait işyerinde yürütülen faaliyetlerin niteliği itibariyle işkolları Yönetmeliği’nin 17 sıra numaralı ‘Sağlık ve sosyal hizmetler’ işkoluna girdiğine ve yapılan bu tespitin Resmi Gazete’de yayımlanmasına 6356 sayılı sendikalar ve toplu iş sözleşmesi kanununun 5 inci maddesi gereğince karar verilmiştir.” denildi.

TAŞERON SONRASI İŞÇİLER 'ASIL' İŞ KOLUNU İSTİYOR

Kadro geçişi işçiler çalıştıkları işyerlerinde asıl iş kolunun tabi olduğu toplu sözleşmeye dahil olamak istediklerini ifade etmişlerdi.

İşte Resmi Gazete'de yayımlanan o karar;

sgkrehberi

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.