Cumhurbaşkanından, memura 5 bin TL seyyanen zam istendi

Cumhurbaşkanından, memura 5 bin TL seyyanen zam istendi
Cumhurbaşkanından emur, emekli ve asgari ücretlilerin maaşına nisan ayından geçerli olmak üzere 5 bin TL seyyanen zam yapılması istendi.

İnostratejik Araştırmalar Merkezi (İNOSAM) Başkanı Gürkan Avcı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yazdığı mektupta, memur, emekli ve asgari ücretlilerin maaşına nisan ayından geçerli olmak üzere 5 bin TL seyyanen zam yapmasını istedi.

Mektupta; Türk İş’in Şubat 2023 ayı için belirlediği yoksulluk sınırının 30 bin 700 TL olarak açıkladığını ve yine Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığının yayımladığı 24 Şubat 2023 tarihli raporda da:

WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

En Düşük Memur Maaşının 10 bin 441,9 TL, Ortalama Memur Maaşı ise 12 bin 200,5 TL olarak gösterildiğini kaydeden İNOSAM Başkanı Gürkan Avcı, özellikle son 4 yıldır memur, emekli ve asgari ücretlilerin maaş artışları ve gerçekleşen enflasyon çerçevesinde ciddi kayıplar yaşadığını söyledi.

Gürkan Avcı, “Kayıpları gidermek için, 5 bin TL seyyanen zammın biran önce açıklanması ve maaşlara yansıması elzem ve şart olmuştur” dedi.

yeniasya.com.tr

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.