5393-49'a tabi belediye sözleşmeli personelin kadro talebi

5393-49'a tabi belediye sözleşmeli personelin kadro talebi
5393-49 a tabi belediye Sözleşmeli memurlarının iş güvencesi alması gerekmektedir. Vicdan yoksunu Belediye başkanlarının iki kelimesi ile işine son vermesi ve mobinglere maruz kalması sona ermelidir. 2017 itibariyle çıkarılan cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle 663. Kanun 45A maddesine göre 3+1 düzenlendi fakat biz 4B li 5393-49 lular ile kamudaki diğer sözleşmeliler bu maddeye dahil edilmedik ya da unutulduk.

5393-49 a tabi belediye Sözleşmeli personelleri olarak aylardır sosyal medya ve çeşitli mecralardan sizlere sesimizi duyurmaya çalışıyoruz. Kimimiz 1 yılı aşkın kimimiz 6 Aydır Belediye Başkanlarının keyfi uygulamaları yüzünden işsiz ve mahkemelerde sürünüyoruz. Statümüz memur olduğu için ne işsizlik maaşı alabiliyor korona virüs meselesi yüzünden mahkemelerden de sonuç alamıyoruz. Şu korona virüs ortamında sağlık sigortalarımız bitmiş sağlık güvencesiz hayatımızı devam ettirmeye çalışıyoruz. 

Ayrıca korona yüzünden mahkemeler sonuçlanıncaya kadar geçici iş bulmamız imkansız hale geldi. Çoğu arkadaşımızın tazminatları dahi ödenmedi. Yürütmeyi durdurma kararı alanlar döndüğünde çeşitli mobinglere tekrar maruz kalıp sözleşmesi yine çeşitli yalanlarla tekrar feshediliyor. Bazı mahkeme kararlarının bazı belediye başkanları tarafından da tanınmadığı da görülmüştür. 

Yapılan mobinglerden bezmiş arkadaşlarımız sendikalara durumu izah etse de çözüm bulunamamıştır. Yıllardır kadro karşılığı çalışan bizler kurulu hayatımız yerle bir edilmiştir. Ailelerimize ve özellikle çocuklarımıza karşı boynu bükük halde 6 Aydır yaşamaya çalışıyoruz. Bir çoğumuzun icraları gelmiş, kira ve faturaları birikmiştir. Mahkemelerin süreleri koronavirüsten dolayı uzatılınca sonuçlanmayan mahkemeler yüzünden mağduriyetimiz katlanmaktadır. 

Geçen hafta Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ın Mali durum gerekçesi sebebiyle çalışanların işine son vermeye başlayacağını medyaya aktarmıştır. Ama 3000 işçi almıştır. Yalanlarla kıyımlar başladığı takdirde İstanbul ve tüm diğer illerde bundan cesaret alan belediyeler işçi ve sözleşmeli Memurları işinden edecektir. Sözleşmeli çalışanlara çare bulunmadığı sürece her yıl sonu her seçim sonu hatta sonu beklenmeden kıyımlar her defa tekrarlanacaktır. Ayrıca yetişmiş dinamik ve tecrübeli bu kalifiye insanların belediyelerden uzaklaştırılması kamu zararına da sebep olmaktadır. Bugün biz yarın başkaları diğer gün belki sizin akrabanız çocuğunuz bu duruma maruz kalacak. Bu kanayan yaraya çare bulunmadıkça bu sonsuz döngü hem insanların hem ülkenin maddi ve manevi kayıplara sebep olacaktır. 

Bu mağduriyetlerin son bulması için özellikle 5393-49 a tabi belediye Sözleşmeli memurlarının iş güvencesi alması gerekmektedir. Vicdan yoksunu Belediye başkanlarının iki kelimesi ile işine son vermesi ve mobinglere maruz kalması sona ermelidir. 2017 itibariyle çıkarılan cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle 663. Kanun 45A maddesine göre 3+1 düzenlendi fakat biz 4B li 5393-49 lular ile kamudaki diğer sözleşmeliler bu maddeye dahil edilmedik ya da unutulduk. Bu durumda bizden sonra 2017 itibariyle sozlesmeli arkadaşlarımız 3 yıl sözleşmeli hizmet verdikten sonra  istedikleri takdirde 45A maddesine dahil edilmektedir.  Yani kadro almaktadır. Bizimle aynı durumda olan 657/4B li öğretmenler yaygın adıyla 3+1 kanununa dahil edilirken bizler dahil edilmedik ve sözleşmeliler arasında ayrım yapıldı. Biz de bu mağduriyetlerden kurtulup işimize iade olmakla beraber iş güvencesi almak yada en azından 45A kanununa dahil olmak istiyoruz. Saygılarımla arz ederim

Kamubiz.com ÖZEL

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
5 Yorum