7 yılını dolduran sözleşmeli erbaşlar TBMM gündeminde

7 yılını dolduran sözleşmeli erbaşlar TBMM gündeminde
7 yılı dolup ayrılan sözleşmeli erbaşlarla ilgili Yozgat Milletvekili Ali Keven, TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmasında, bu personelin kanunda belirtildiği gibi kamu kurumlarına atamalarının yapılmasını beklediklerini söyledi.

ALİ KEVEN (Yozgat) – Sayın Başkan, 2011 yılında uygulanmaya başlanan sözleşmeli erbaş uygulamasında görev süresi yedi yılı dolup ayrılanlar kanunda belirtilen hakları olan kamu kurumlarına atamalarının yapılmasını bekliyorlar. Sözleşmeli Erbaş ve Er Kanunu Ek Madde 1’de en az yedi yıl hizmet süresi dolmuş olanlardan nitelik belgesi olumlu olanların kamu kurumlarına atanmasının yapılacağı açıkça belirtilmiştir. Sözleşmeli erbaşlarımızın terör bölgelerindeki yoğun mesailerinin sonrası görevlerini tamamladılar ve şimdi kamu kurumlarına atamalarının yapılmasını beklemektedirler. Binlerce sözleşmeli erbaş bu doğrultuda kanunda belirtilen hususlara göre atamalarının ne zaman yapılacağıyla ilgili acil bir duyuru bekliyorlar.

Kamubiz.com ÖZEL/ ANKARA

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
2 Yorum