80 bin TYP’li işçinin işine son verildi

80 bin TYP’li işçinin işine son verildi
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 30 Haziran 2019 tarihi itibarıyla toplum yararına programlar kapsamında okullarda çalıştırılan 80 bin kişinin işine son verildiğini açıkladı.

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in soru önergesine yanıt veren Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 30 Haziran 2019 tarihi itibarıyla toplum yararına programlar (TYP) kapsamında okullarda çalıştırılan 80 bin işçinin işine son verildiğini söyledi. Kıyıma tepki gösteren Gürer “MEB, kadrolu işçi çalıştırmak yerine güvencesiz ucuz işçiliğe yönelmektedir. MEB’de sömürü düzeni sürmektedir” dedi. Gürer’in Bakan Selçuk’a yönelttiği iki ayrı soru önergesine Bakan Selçuk’tan yanıt geldi. Selçuk 60 bin temizlik, 20 bin güvenlik personeli olmak üzere toplam 80 bin işçinin 30 Haziran 2019 tarihi itibariyle görevlerinin sona erdiğini ifade etti.

TYP kapsamında en çok iki veya üç dönem çalışılabildiği bilgisini veren Selçuk, “Söz konusu yasal uygulamalar dışında yasal olmayan bir nedenle herhangi bir işçinin işine son verilmemiştir” dedi. Bakan Selçuk, ücretli öğretmenlerin atamalarının yeniden yapılması yönünde bir çalışma yapılması önerisine ilişkin ise, “5 bin sözleşmeli öğretmen pozisyonuna atama işlemleri tamamlanmıştır” yanıtını verdi.

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer konuyla ilgili, “TYP, adı işçi olarak tanımlanmayan ama fiili olarak işçi olarak çalıştırılan, İŞKUR vasıtası ile temin edilen çalışanlardır. 10 ay çalıştırılıp işten çıkarılan, kıdem, ihbar, kadro ve güvenceden mahkum çalışan bu emekçilerin yalnız MEB’de 80 bin kişi olması, işsizliğin geldiği boyutun yansımasıdır. MEB, kadrolu işçi çalıştırmak yerine güvencesiz ucuz işçiliğe yönelmektedir. Sömürü düzeni sürmektedir” dedi.

EVRENSEL

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.