Acilen toplu sözleşme masası kurulmalı ve memurlara ek zam verilmeli

Acilen toplu sözleşme masası kurulmalı ve memurlara ek zam verilmeli
KESK Kocaeli Şubeler Platformu, İzmit Sabri Yalım Parkı’nda bir araya gelerek kamu emekçilerinin zam taleplerini bir kez daha yineledi

KESK Kocaeli Şubeler Platformu, İzmit Sabri Yalım Parkında basın açıklaması yaparak taleplerini sıraladı Açıklamayı KESK Dönem Sözcüsü Erdal Karakuş okudu.

Açıklamada, “Emekçileri lütuf istemiyor, kamu emekçilerinin maaşları ve özlük haklarına ilişkin acilen toplu sözleşme masası kurulmalı ve tüm kamu emekçilerine acil ek zam verilmelidir” ifadelerine yer verildi.

“MÜCADELE ETMEYE DEVAM EDİYORUZ”

WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ
Karakuş tarafından okunan açıklamada, “Biz demokrasi mücadelesinin saç ayaklarından birinin de adli bir vergilerime anlayışını gelişmesinden geçtiğini biliyor ve bunu mücadelesini veriyoruz. Vergi adaleti için mücadele ederken, tüketilmesi zorunlu mal ve hizmetlerden dolaylı vergilerin kaldırılması, emekçiler üzerindeki vergi dilimi soygununun son bulması ve servet vergisi konulmasını savunduk. TÜİK’in manipüle ettiği enflasyon oranlarına karşı insanca yaşam ücretini savunduk, kamuda en düşük maaşın sendikamızca hesaplanan yoksulluk sınırı rakamlarına çekilmesi için mücadele ettik, siyasi iktidar eliyle yaratılan yandaş sendikalarca imzalanan satış sözleşmelerine karşı durduk, grev hakkımız ile ilgili yasal düzenleme ve gerçek bir toplu sözleşme için mücadele etmeye devam ediyoruz.

kocaeligazetesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.