Aile Bakanlığı ek ders karşılığı çalışan personele kadro ve özlük hakları için önerge Meclis'te (7 Kasım 2019)

Aile Bakanlığı ek ders karşılığı çalışan personele kadro ve özlük hakları için önerge Meclis'te (7 Kasım 2019)
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde ek ders karşılığı çalışan personelin özlük haklarına ilişkin 7 Kasım 2019 tarihinde Meclis Başkanlığına yazılı soru önergesi verildi. Bakanlığınıza bağlı kuruluşlarda ek ders karşılığı çalışan personele yıllık izin, doğum ve mazeret izni, belli bir süre çalıştıktan sonra tayin hakkı gibi temel hakları sağlayacak herhangi bir çalışmanız olacak mıdır?

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA 

Aşağıdaki sorularımın Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Sayın Zehra Zümrüt SELÇUK tarafından Anayasanın 98'inci ve İçtüzüğün 96 ve 99'uncu maddeleri gereğince yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim. 07.11.2019 
Abdulkadir KARADUMAN /Konya Milletvekili 

Bakanlığınıza bağlı kuruluşlarda ek ders karşılığı çalışan personellerin en tabii özlük haklarından yoksun olduğu ve bu sebeple mağduriyet yaşadığı haberleri basına yansımıştır. Bu personellerin büyük çoğunluğunun çeşitli branşlardaki lisans mezunları olduğu bilinmektedir. 

Bu bağlamda; 
1-
Bakanlığınıza bağlı kuruluşlarda ek ders karşılığı çalışan toplamda kaç personel bulunmaktadır? 
2- Bakanlığınıza bağlı kuruluşlarda ek ders karşılığı çalışan personele yıllık izin, doğum ve mazeret izni, belli bir süre çalıştıktan sonra tayin hakkı gibi temel hakları sağlayacak herhangi bir çalışmanız olacak mıdır?
3- Ek ders karşılığı çalışan personele bağlı bulunduğu kuruluşa aidiyet duygusunu güçlendirecek, kadrolu personellerle ilişkilerini iyileştirecek normal düzeyde aylık ücret ödenmesi doğrultusunda bir çalışmanız olacak mıdır? 
4- Hizmet alım yoluyla kamu kuruluşlarında istihdam edilen personellerin 2017 yılı itibarıyla kadroya geçirilmesi süreci işletilmiştir. Bu süreç bakanlığınıza bağlı kuruluşlarda ek ders karşılığı çalışan personeli de kapsayacak mıdır? 

Kamubiz.com ÖZEL/ ANKARA

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
9 Yorum