Aile Bakanlığı ek ders ücreti karşılığı çalışan meslek elamanları Meclis gündeminde

Aile Bakanlığı ek ders ücreti karşılığı çalışan meslek elamanları Meclis gündeminde
Aile Bakanlığında ek ders ücreti karşılığı ve hizmet alımı kapsamında çalışan personelin özlük haklarına ilişkin yazılı soru önergesi verildi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Îl Müdürlüklerine bağlı olarak ek ders ücreti karşılığı çalışan, sosyolog, sosyal çalışmacı, psikolog vb. personellerin herhangi bir özlük hakları var mıdır? Türkiye genelinde ek ders ücreti karşılığında görev yapan meslek elemanlarının özlük haklarının iyileştirilmesine yönelik bir çalışma düşünülmekte midir? Bu görevde Resmî tat

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI'NA 
Aşağıdaki sorularımın Anayasa'nın 98 ve TBMM İçtüzüğünün 96. Ve 99. Maddeleri uyarınca T.C. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Sayın Zehra Zümrüt Selçuk tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını arz ederim. Saygılarımla. 26.12.2018 
Ömer Fethi Gürer /Niğde Milletvekili 

1) Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Îl Müdürlüklerine bağlı olarak ek ders ücreti karşılığı çalışan, sosyolog, sosyal çalışmacı, psikolog vb. personellerin sayısı kaçtır? 
2) Çalıştıkları kurumlarda kadrolu meslek elemanlarıyla aynı görev ve işlemleri sürdürmekle birlikte (asıl iş) herhangi bir özlük hakları var mıdır? Maddi yönden kadrolu çalışan personel ile ücret farkı var midir? 
3) Aile ve Sosyal Politikalar hizmet alımı kapsamında çalışan temizlik görevlisi, kalorifer görevlisi, çaycı ve benzeri personellerin sayısı kaçtır? Ücret olarak emsal iş yapan kadrolularla ücret farkı var mıdır? 
4) Türkiye genelinde ek ders ücreti karşılığında görev yapan meslek elemanlarının özlük haklarının iyileştirilmesine yönelik bir çalışma düşünülmekte midir? Bu görevde Resmî tatillerde, idari izinlerde ve özel izinlerde maaşlarının çalıştıkları saat üzerinden hesaplanması ve izin günlerinde çalışmadıkları gerekçesiyle ders ücretleri daha da düşmesi nedendir? Bu nedenle sigorta primleri dahi eksik yatırılmakta mıdır? Bu koşullarda çalışan personelin ücret kesintileri nedeniyle tatil bile olsun isteyemediği, hasta oldukları vakit hastaneye gitmeyerek işe gelmeye çalıştıkları konusunda iddialar araştırılmış mıdır?

Kamubiz.com ÖZEL /ANKARA

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
8 Yorum