Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığında Ek Dersli Olarak Çalışan Meslek Elemanlarının Sorun ve Talepleri

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığında Ek Dersli Olarak Çalışan Meslek Elemanlarının Sorun ve Talepleri
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığında “Bakanlık Onayı” ile Ek Ders adı altında tam zamanlı olarak; öğretmen, sosyolog, sosyal çalışmacı, psikolog, hemşire, fizyoterapist, çocuk eğiticisi, büro memuru vb. unvana sahip meslek elemanları çalışmaktadır.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının asıl işi olan sosyal inceleme, saha araştırması, raporlama, sosyal kültürel ve sportif faaliyetler, büro işlemleri vb. görevleri yerine getirmekte ve kadrolu meslektaşları ile aynı imza yetkisine sahip olmaktadırlar. Bakanlığın tüm birimlerinde ve kuruluşlarında bir fiil, yıl boyunca çalışmaktadırlar. 

Yıl boyunca iş giriş çıkışı yapılmadan 12 ay boyunca ful çalışan ve sonraki yıllarda da aynı şekilde  istihdam edilen bu deneyimli personellerin, kadrolu meslektaşları ile aynı işi yaptığı halde;

1.Statülerinin olmaması,
2.Ücretlerinin diğer personele oranla çok düşük olması, 
3.Ayrıca resmi ve dini  bayram ve tatillerde ücretler daha da düşmesi 
4.Resmi ve dini  bayram ve tatillerde sigorta primlerinin 17/18 güne kadar düşmesi 
Sosyal devlet anlayışı, adalet ve eşitlik ilkesi gereği her çalışanın özlük hakkının olması zorunlu iken, Aile Bakanlığında tam zamanlı çalışan ek dersli meslek elemanlarının;
5. Süt, 
6.Doğum, 
7.Ölüm,
8.Analık,
9.Babalık, 
10.Asker, 
11.Tatil(yıllık) vb. hiçbir izin hakkının olmaması
Diğer çalışanlarda olduğu gibi 
12.Yolluk, 
13.Eğitim, 
14.Danışmanlık 
15.Tayin, 
16.İşsizlik sigortası vb. hakları da bulunmamaktadır. 

Ayrıca yer değiştirme ya da tayin hakkı olmadığı için de evlilik durumunda, aile bütünlüğünü bozmamak için işten ayrılmak zorunda kalmaktadırlar. Bu çalışanlar istihdam edilme süreçlerinde hakları konusunda yeterli bir şekilde bilgilendirilmemekle birlikte, genelgenin yeterince açıklayıcı olmaması nedeniyle iller hatta kuruluşlar arasında uygulama farklılıkları olmakta ve ek dersli çalışanların mağdur olmasına sebebiyet vermektedir.

Devletimizin kendi çalışanı olan bu personeline haklarını vermesi ve bu mağduriyetlerinin giderilmesi için bilgilendirmeyi bir borç biliyoruz. Ve yıllardır bakanlık bünyesinde çalışarak alanında uzman olan bu personellere kadro verilmesi gerektiğini devletimize arz ediyoruz.

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
6 Yorum