Ali Yalçın'da 5. dönem toplu sözleşmede sözleşmeli memur ve 3600 ek gösterge mesajı

Ali Yalçın'da 5. dönem toplu sözleşmede sözleşmeli memur ve 3600 ek gösterge mesajı
Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, 1 Ağustos itibariyle 5. Dönem Toplu Sözleşme Masasında konuşulacak başlıklar hakkında açıklamada bulundu. 5. Dönem Toplu Sözleşme’de konuşulacak başlıklara değinen Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, en önemli başlıklardan birinin sözleşmeli istihdam türü olacağı mesajını verdi.

Sözleşmeli personellerin kadrolulara kıyasla özlük haklarında eksiklikler olduğunu dile getiren Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “1 Ağustos itibariyle 5. Dönem Toplu Sözleşme Masasına oturacağız. Önümüzde ciddi sorunlar var. Sözleşmeli istihdamdan kaynaklanan problemler var. 657’de esas olan kadrolu istihdam olmasına rağmen birçok nedenle 46 çeşit sözleşmeli istihdam biçimi var. Bizim geçtiğimiz aylarda gerçekleştirdiğimiz “Sözleşmeliliğe Son Şurası”nda ortaya çıkardığımız bir şey var; bütün kuruluşlardaki sözleşmelileri kadrolularla kıyasladığımızda kadrolu personel ile sözleşmeliler arasında özlük hakları itibariyle onlarca fark var. Bu durum kamuda çalışma bütünlüğünü tehdit eden bir şey. Bu 2011’de Memur-Sen sayesinde sözleşmeliler kadroya alınarak sorun giderilmişti. Fakat daha sonra tekrar bu tali yollara başvuruldu ve rakamlar yükseldi” ifadelerini kullandı. 

Kamuoyunda merakla takip edilen 3600 ek göstergenin ise 4 meslek grubu ile sınırlandırılmasının kabul edilebilir olmadığını belirten Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “Bu çerçevenin genişletilmesi noktasında ısrarımızı ve gayretimizi sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
32 Yorum