Ali Yalçın: Kamuda aile bütünlüğü sağlansın! Sözleşmeli istihdama son verilsin!

Ali Yalçın: Kamuda aile bütünlüğü sağlansın! Sözleşmeli istihdama son verilsin!
Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, TGRT Haber ve Kanal 5 canlı yayınlarında 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramı gündemini yorumladı.

Sözlerine Memur-Sen tarafından düzenlenen 1 Mayıs Uluslararası Online Konferansı’ndan bahsederek başlayan Genel Başkan Ali Yalçın, buruk bir Emek ve Dayanışma Bayramı’nda bir arada olduklarını ifade ederek, önümüzdeki yıllarda yeniden alanlarda olmayı umut ettiklerini ifade etti.

Kamu Görevlileri İçin Aile Bütünlüğü Sağlansın

Konuşmasında Yalçın kamu görevlilerinin beklentilerine de ayna tuttu. Yalçın, "Kamuda güvencesiz kimse kalmasın. İş sağlığı ve güvenliği kamuda ertelenmesin. Gelir vergisinde adalet mutlaka sağlansın. Sözleşmeli istihdama son verilsin. Grev ve siyaset hakkı kamu görevlileri için gelsin. Ek göstergeler gösterilsin ek ödemeler de emekliliğe sayılsın. 20 bin öğretmen acil göreve başlasın. 31 Mart'tan sonra bazı belediyeler emekçi kıyımı yaptılar arkadaşlarımızın işlerine son verildi. Bu arkadaşlarımız işlerine iade edilsin. 18 Mart'ta atanan ama görevlerine başlayamayan arkadaşlarımız var bunlar hala göreve başlamış değil bu arkadaşlarımız da göreve başlatılsın. Kamu görevlileri sendikacılığında da işçi sendikacılığında olduğu gibi dayanışma aidatı olsun. 4688 mutlaka revize edilsin. Kamu görevlilerinde aile bütünlüğü sağlansın. Salgın ile mücadelede hayatını kaybeden kamu görevlileri şehit sayılsın" çağrısında bulundu.

Kamuda güvencesiz kimse olmasın

Korona sonrasında ilk yapılması gereken işlerden biri, kamu personel sisteminin bütünüyle ve herkes için kadrolu ve güvenceli istihdamla şekillendirilmesi olmalıdır. Kamuda kadrosuz personel kalmasın… Kamuda güvencesiz kimse olmasın… 

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
6 Yorum