ASDEP Personelleri 4/A memur kadrolarına geçirilsin

ASDEP Personelleri 4/A memur kadrolarına geçirilsin
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığında görev alan Meslek elemanı Milli Eğitim Bakanlığının Öğretmeninden farkı olmayan ASDEP Personelleri (Sosyal Hizmet, Psikoloji, Çocuk Gelişimi, Sosyoloji, PDR, Aile Tüketici Bilimleri lisans mezunları) olarak 2016, 2017 yıllarında 1500+1500 olmak üzere 3000 Asdep personeli olarak şirket üstü alındık 4/d kapsamın da belirsiz süreli işçi olduk.

Bakanlığımız bu yıl 4/b meslek elemanlarının yanın da yine 4/b li olarak istihdam edilecek ASDEP personelleri için mülakata başladı ancak mevcut çalışan bizler için bir haber gelmedi kurumlarda şimdi aynı işi yapan personeller 4/a, 4/b, 4/d li olarak  farklı statülerde çalışıyoruz mevcut görevde olan biz personellerde eş durumu olmamasından dolayı eşinden ve çocuğundan 4 yıl ayrı yaşayan kişiler bulunuyor bircok ailenin aile bütünlüğünü sağlarken kendi ailemizin bütünlüğünü maalesef saglayamamaktayiz bu sebeple başka bakanlıklara atamalar veya esinden ayrı kalmaya dayanamayan personellerin istifasıyla mevcut çalışan ASDEP li sayısı bugün 2700 civarındadır talebimiz çalıştığımız sürenin de gözetilerek 4/a kadrosuna geçmemiz yönündedir sizlerin desteğini bekliyoruz.

ASDEP, aile ve bireylerin sosyal yardım ve sosyal hizmetlere olan ihtiyacının tespiti, ihtiyaca göre sosyal yardım ve sosyal hizmet modellerinin planlanması ve uygulanması, gerektiğinde diğer kamu hizmetlerinden yararlanmasının sağlanması amacıyla sürecin tüm aşamalarında rehberlik ve danışmanlık hizmetlerini de içeren bir uygulamadır. ASDEP görevlileri Sosyal Hizmet, Sosyoloji, Psikoloji, Çocuk Gelişimi, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık, Aile ve Tüketici Bilimleri bölümlerinden mezun adaylar arasından 2016 ve 2017 yıllarında KPSS puan üstünlüğü ile Bakanlık komisyonunca gerçekleştirilen mülakat ve güvenlik soruşturması sonucunda 657 sayılı Devlet Memurları alım şekline uygun olarak Sosyal Hizmet Merkezlerinde görevlendirilmek üzere istihdamı gerçekleştirilmiştir. ASDEP Görevlileri, 24.12.2017 tarih ve 30280 sayılı Resmi Gazete de yayınlanan "696 Sayılı Olağanüstü Hal Kapsamında Bazı Düzenlemeler Yapılması Hakkında Kanun Hükmünde Kararname" ile 657 sayılı Devlet Memurları Kanunundaki 4/D statüsü olan kamu işçisi olarak kadroya geçirilmiş ilerleyen süreçlerde planlanacak olan ASDEP Görevlisi istihdamı 21.06.2018 tarihli Resmi Gazete de 2018/11809 sayılı "Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslarda Değişiklik Yapılmasına Daire Esaslar"  da yapılan değişiklik ile 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 4/B statüsünde istihdamı sağlanması planlanmaktadır. Bilindiği üzere Kamu Kurum, Kuruluşlarında, Belediyelerde ve KİT'lerde işçi ve memur statüsündeki personeller ile işler yürütülmektedir. Memur statüsünde değerlendirilenler unvanlarını kullanmakta ve çalıştıkları yerlerde şef, müdür, müdür yardımcısı gibi makamlara yükselebilmektedirler. Buna karşın işçi statüsünde değerlendirilenler ise terfi ve görevde yükselme gibi özlük haklarından faydalanamamaktadırlar. Mevcut ASDEP görevlileri işçi statüsünde görev yapmasından dolayı  tayin, nakil, geçici görev gibi özlük haklarından faydalanamamaktadırlar. ASDEP görevlileri  arasında, başka bir kuruma tayin ve atama durumu olmadığından eşlerinden ve çocuklarından ayrı yaşayanlar bulunmaktadır. Bugüne kadar ASDEP personelleri olarak deprem, pandemi gibi süreçlerde vatandaşlarımızın her ihtiyacı için her zaman özveriyle çalışan, şehit ailelerimizin ve gazilerimizin yanında olan, kadın, çocuk, engelli gibi dezavantajlı olarak nitelendirilen vatandaşlarımızın yaşadıkları sorunlara çözüm bulan, verilen her türlü görevi layıkıyla yerine getiren mevcut ASDEP görevlilerini memuriyet kadrolarına alarak haksızlığın önüne geçilmelidir. Böylelikle yapılan haksızlık uzun bir aradan sonra düzeltilmiş ve aynı eğitimi almış  personeller arasındaki farklılıklar da kalkmış olacaktır. ASDEP görevlisi işçiler olarak, gerekli yasal düzenlemenin yapılarak statü değişikliği ile memur kadrolarına geçmemiz gerekliliğini ve mağduriyetimizin giderilmesi hususunu;

Kamubiz.com ÖZEL

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
4 Yorum