ASPB'de ek ders karşılığı çalışan meslek elemanları taşeron yasasına dahil edilsin

ASPB'de ek ders karşılığı çalışan meslek elemanları taşeron yasasına dahil edilsin
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığında ek ders karşılığı çalışan meslek elemanları, özlük haklarında iyileştirme talep ediyorlar. ASPB'de ek ders karşılığı çalışan öğretmen, sosyolog, psikolog vb. meslek elemanları Kamu Personeli Reformuna dâhil edilip kadrolu veya sözleşmeli statüde değerlendirilmek istiyorlar.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığında ek ders karşılığı çalışan meslek elemanları, özlük haklarında iyileştirme talep ediyorlar. ASPB'de ek ders karşılığı çalışan öğretmen, sosyolog, psikolog vb. meslek elemanları Kamu Personeli Reformuna dâhil edilip kadrolu veya sözleşmeli statüde değerlendirilmek istiyorlar. İşte talepleri:

  • Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı 'nda Türkiye geneli 1500 kişi ek ders ücret karşılığı çalışmaktadır.
  • Çalışan herkes kadrolu meslek elemanları ile aynı imza yetkisine sahip olup ,bütün kurum işlerinde  imza yetkilerini kullanmaktadır. Evde bakım yardımı bağlama, denetleme, SED denetleme ve bağlama , doğum yardımı  vb. bütün kurum işlerinde çalışabilmekte ve imza atmaktayız.
  • Haftada 35 saat ücret üzerinden maaş alıp, 40 saat bir fiil çalışmaktayız.
  • Yıllık izin, doğum izni, mazeret izni vb. izin haklarımız ve hiçbir özlük hakkımız bulunmamaktadır.
  • Saat başı ücret almamızdan dolayı hastalık veya izin durumunda işe gelmediğimiz de maaşımız kesintiye uğramakta ve bu nedenle asgari ücretin altında maaş aldığımız aylar olmaktadır.
  • Kurumda ortaokul-ilkokul mezunu temizlik personeli bile 2100 TL civarında maaş almakta iken en fazla aldığımız ücret 1550 TL dir.
  • Bazı arkadaşlarımız ücret ve özlük hakları yüzünden yuva kuramamaktadır.
  • Bizler Milli Eğitim de Ek Ders karşılığı çalışanlar ile karıştırılmaktayız. Bizler 12 ay bakanlık onayı ile çalışmakta iken Milli eğitim de en fazla 9 ay çalışılmaktadır. Aile Bakanlığı ‘ndaki ek dersli çalışanlar 35 saat üzerinden tam zamanlı olarak çalışırken; Milli eğitim Bakanlığı’nda çalışan ek dersliler 30 saat altında ve kısmi zamanlı olarak çalışmaktadır.
  • Uzun yıllardır hizmet verdiğimiz özveriyle çalıştığımız, severek yaptığımız işte kalıcı olmak ve işimizi uzun yıllar sürdürmek için kalıcı bir çözüm olarak ücret ve özlük haklarında iyileştirme bekliyoruz. Taşeron yasasına dahil edilip kadro ve sözleşmeli statüsünde değerlendirilebileceğimizi düşünüyoruz.
  • Yapılacak olan Kamu Personeli Reformuna dâhil edilip hakkımızda düzenleme yapılması için desteğinizi bekliyoruz.

YENİ FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
6 Yorum