ASPB'de Ek Ders Karşılığı Çalışanlar İçin Çözüm Üretilecek Mi?

ASPB'de Ek Ders Karşılığı Çalışanlar İçin Çözüm Üretilecek Mi?
Rize Sağlık-Sen Şube Başkanı İsmail Yılmaz, “Ek Ders Karşılığı Çalışanlar İçin Çözüm Üretilmelidir” dedi.

Rize Sağlık-Sen Şube Başkanı İsmail Yılmaz, “Ek Ders Karşılığı Çalışanlar İçin Çözüm Üretilmelidir” dedi.

Yılmaz, yaptığı açıklamada, yıllardır hiçbir özlük hakkı olmadan tam zamanlı olarak düşük ücretlerle çalışan öğretmen, sosyolog, psikolog, sosyal çalışmacı, hemşire vb. meslek elemanları taşeron düzenlemesiyle kadroya geçemediğini hatırlattı.

Sayıları 2-3 bin arasında olan ve yıllık izin kullanamadan tam zamanlı olarak çalışan personeller doğum izni, süt izni gibi en zorunlu ihtiyaçlarından bile mahrum durumdal olduklarını belirten Yılmaz, şöyle devam etti:

“ASDEP personeli kadroya geçiyor. Hizmet alımıyla yoluyla çalışan meslek elemanları kadro ya geçiyor. Güvenlik personelleri geçiyor. Temizlik geçiyor. Bakıcı anneler geçiyor. Kısacası Bakanlık bünyesinde ek ders karşılığı çalışan personel dışında herkes kadrolu oluyor. (Araç kiralama ve yemekhane hizmetleri hariç) Mevsimlik işçilere bile düzenleme getirilmesi gayet olumluyken taşeron düzenlemesinde ek ders karşılığı çalışan personeller için bir çözüm üretilmemesi çalışanları üzmüştür. Yakın zamanda MEB, ücretli öğretmeni belli şartlar dahilinde kadroya geçirecek. Yine daha önce Diyanet, Kuran Kursu öğreticilerine kadro vermişti. Aile Bakanlığı’nda ek ders karşılığı çalışanlar da kendileriyle ilgili düzenleme yapılmasını haklı olarak istemektedir.”

Taşeron düzenlemesi KHK ile çıktığını ifade eden Yılmaz, “Yine KHK ile Aile Bakanlığı’nda ek ders karşılığı olarak çalışanlarla ilgili düzenleme yapılabilmesi mümkündür. Aile Bakanlığı’nın teknik çalışmaları hazırlayıp Çalışma Bakanlığı’na ivedi olarak göndermesi faydalı olacaktır. Unutmayalım ki ek ders karşılığı çalışanlar da Aile Bakanlığı’nda kadroyu en çok hak eden personeller arasındadır.” diye belirtti.

Ek ders genelgesine bağlı çalışmakta olan bu kardeşlerimiz ne istiyor kendilerinden dinleyelim
Bizler Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığında yıllık onayla çalışan Ek Ders Karşılığı ve çeşitli meslek guruplarından( Sosyolog, Öğretmen, Psikolog, Sosyal Hizmet Uzmanı, Sosyal Çalışmacı, Hemşire, Usta Öğretici, Sağlık Memuru vb.) oluşan personelleriz. Bakanlığın Ek ders genelgesine bağlı çalışmakta olup Milli Eğitim Bakanlığı’nda çalışan Ücretli Öğretmenlerden farklı olarak tam zamanlı çalışmaktayız ve ders anlatmamaktayız. Aile Bakanlığı’nın asıl işleri olan sosyal inceleme ve diğer servislerdeki görevlerini yıllık izin, doğum izni dahil hiçbir özlük hakkımız olmadan yaklaşık 1.600 TL karşılığında yürütmekteyiz. İşe gelmediğimiz hastalandığımız zaman ücretten kesinti yapılmaktadır. Yine resmi tatillerde de ücretimiz kesilmektedir. Bizler daha fazla kaderimize terk edilmek istemiyoruz, sesimizi lütfen duyun; sesimiz olun. Kamuda çalışan diğer arkadaşlar gibi bizlerinde yüzünü güldürecek çalışmalara imza atmanızı talep ediyoruz. Sizin bize vereceğiniz destek ve adımıza yapacağınız çalışmalarla haklarımıza kavuşmak istiyoruz. Buna emsal olacak en güzel örnek: 17.09.2011 TARİH 28057 SAYILI KHK İLE DİYANETTEKI EK DERS KARŞILIĞI ÇALIŞAN FAHRİ VE VEKİL İMAMLARA KADRO VERİLMİŞTİ. BİZLERDE AYNI DURUMDAYIZ, MAĞDURUZ VE KADRO İSTİYORUZ.

rizeninsesi

YENİ FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
5 Yorum