Astsubaylara görev tazminatı sözü ne zaman yerine getirilecek?

Astsubaylara görev tazminatı sözü ne zaman yerine getirilecek?
Astsubayların mesleki statülerine ve çeşitli mali haklarına ilişkin soru önergesi TBMM Başkanlığına sunuldu. Astsubaylarımıza 1 Kasım seçimlerinde verilen görev tazminatı sözü ne zaman yerine getirilecektir? 

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA 
Aşağıdaki sorularımın Milli Savunma Bakanı Hulusi AKAR tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını Anayasanın 98. Ve TBMM İç Tüzüğünün 96. Maddeleri gereğince talep ederim. 10.12.2018 
Mehmet Ali ÇELEBİ / izmir Milletvekili 

1-Astsubaylarımıza 1 Kasım seçimlerinde verilen görev tazminatı sözü ne zaman yerine getirilecektir? 
2- Yaptıkları işler mühendislik seviyesinde olmasına rağmen astsubaylarımızın MYO düzeyinde kalması çağdışıdır. Lisans düzeyinde eğitim vermek için çalışma yürütülmekte midir? 
3-657 sayılı kanun kapsamındaki memurlara verilen sicil affinin, (yüz kızartıcı suçlar hariç) 926 sayılı kanuna tabi personele de uygulanması konusunda çalışma yürütülmekte midir? 
4-MYO mezunu Astsubaylarımızın göreve 9.Derecenin 2.Kademesinden (9-2), Lisans mezunlarının ise 8. Derecenin 1. Kademesinden (8-1) başlamaları için çalışma yürütülmekte midir? 
5-Emekli Astsubaylarımız halihazırda muvazzaf iken aldıkları maaşlarının %49'unu emekli maaşı olarak almaktadırlar. Bunu iyileştirmek için çalışma yapılmakta midir?
6-5510 sayılı kanuna göre 2008 sonrası mesleğe girenler adi malullük maaşı olarak 1500 lira almakta iken 2008'den önce adi malul olanlar 2300 TL maaş almaktadır. Bu farkı giderecek çalışma yapılmakta midir? 
7-“Adi Malul” ifadesini itibar düşürücü olduğu için “Sağlık Malulü” olarak değiştirmeyi düşünüyor musunuz?

Kamubiz.com ÖZEL /ANKARA

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.