Bakan müşaviri nasıl olunur? Müşavir özlük hakları ve maaşı ne kadar?

Bakan müşaviri nasıl olunur? Müşavir özlük hakları ve maaşı ne kadar?
Kimler Bakanlıklarda bakana danışmanlık yapmak üzere bakan müşaviri olarak atanabiliyor?. Bakan müşavirlerinin görev süresi ve maaşları ne kadar? Cumhurbaşkanılığı Hükümet Sistemi sonrası 703 sayılı KHK ile yeniden düzenlenen Bakan müşavirliklerinin özlük hakları nasıl?

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine geçilmesiyle birlikte mevcut bakanlık müşavirlerinin görevleri sonlandırılırken, teşkilat yapıları yeniden düzenlenen bakanlıklarda bakan müşaviri istihdamı da mümkün oluyor.

KİMLER BAKAN MÜŞAVİRİ OLABİLİR VE NE KADAR MAAŞ ALIR?

1 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi kapsamında, Bakanlıklarda sayısı 15’i geçmemek üzere “Bakan Müşaviri” istihdam edilebiliyor.

Bakan Müşaviri istihdamı

Bakanlıklarda, özel önem ve öncelik taşıyan konularda bakana danışmanlık yapmak üzere bakan müşaviri atanabiliyor. Bakan müşavirleri doğrudan bakana bağlı olarak çalışıyor.

Bakan Müşaviri kadrosuna atamada; herhangi bir eğitim şartı, kamu ya da özel sektörde hizmet süresi şartı, KPSS’ye girmiş olma veya başka bir sınav şartı aranmıyor. Bakan, memur olabilmek için gerekli genel şartları taşıyanlardan, tercih ettiği kişiyi Bakan Müşaviri kadrosuna atayabiliyor.

Bakan Müşavirinin görev süresi

Bakan müşaviri kadrosuna atananlar, bakanın görev süresiyle sınırlı olarak görev yapıyor. Bakanın görevi sona erdiğinde, bakan müşavirinin görevi de sona eriyor. Ancak,  bakanın görev süresi dolmadan Bakan Müşavirinin görevden alınması da mümkün.

Bakan Müşaviri kadrosuna atanmış olmak, kamu kurum ve kuruluşlarındaki diğer herhangi bir kadro, pozisyon ve göreve atanma veya kamuda herhangi bir statüde çalışma açısından kazanılmış hak teşkil etmiyor.

Bakan müşaviri kadrosuna açıktan atananlar, görevleri sona erdiğinde veya görevden alındıklarında memuriyetle ilişikleri de kesiliyor.

Kamu görevlisi iken bakan müşavirliğine atananlar ise, görevleri sona erdiğinde veya görevden alındıklarında, 1 ay içinde (yönetici kadro, pozisyon ve görevleri hariç olmak üzere) önceki kadro veya pozisyonlarına atanıyor.

Bakan Müşavirlerinin özlük hakları

Bakan müşaviri kadrolarında görev yapanlar, mevzuatta bakanlık müşaviri kadrosu için öngörülen mali ve sosyal hak ve yardımlardan aynı usul ve esaslar dahilinde yararlanıyor. Emeklilik hakları bakımından da bakanlık müşavirine denk kabul ediliyorlar.

Bakan Müşaviri unvanlı kadroya açıktan atanan ve başka bir hizmeti bulunmayan lisans mezunu birisi, 2018 yılının ikinci yarısında geçerli olan katsayılara göre (%15 gelir vergisi diliminde) aylık net “8.737 TL” maaş alabiliyor.
memurunyeri

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.