Bayram öncesi 4/B sözleşmeli çalışanlar kadro bekliyor

Bayram öncesi 4/B sözleşmeli çalışanlar kadro bekliyor
Bayram öncesi sözleşmeli çalışanlara kadro verilecek mi? 4/B’li sözleşmeli personel de 657’e tabi olduklarını ancak üvey evlat muamelesi gördüklerini ifade ediyorlar. Kendilerine 657’ye tabi değilmiş gibi davranıldığını ve ayrıştırıldıklarını söyleyen 4/b'li memurlar 657’ye tabi 4/A kadrosuna geçmek istiyorlar.

Kamuda 4/B'li statüde çalışanlar Hükümetten Ramazan Bayramı öncesi kadro müjdesi bekliyor.657 sayılı Devlet Memurları kanunundaki 4/B'lilerin kadro ve özlük haklarına yönelik talepleri ne zaman gerçekleşecek? 4/B’li sözleşmeli personel de 657’e tabi olduklarını ancak üvey evlat muamelesi gördüklerini ifade ediyorlar. Kendilerine 657’ye tabi değilmiş gibi davranıldığını ve ayrıştırıldıklarını söyleyen 4/b'li memurlar 657’ye tabi 4/A kadrosuna geçmek istiyorlar.

Sözleşmeli personelin temel sorunları neler?

-İş güvencesi (KADRO)
-Tayin hakkı
-Derece, kademe, kıdem, puan
-Maaş farkı (yolluk, bölge tazminatı)
-İzin farklılıkları(süt izni, babalık izni, evlilik izni)

300 BİN SÖZLEŞMELİ MEMUR BAYRAM ÖNCESİ KADRO KADRO BEKLİYOR

Kamubiz .com olarak sözleşmeli memurlara ilişkin Meclis'e sunulan kanun tekliflerinin ve önergelerin ayrıntılarını siz değerli okuyucularımızla anında paylaşmaktayız. Başta kadro olmak üzere aile birliği, maaş farkı, tayin hakkı, görevde yükselme vb. konularında mağduriyet yaşayan sözleşmeliler, Hükümetten TBMM'ye sunulan bu teklif ve önergelerin yasalaşmasını ve bayram öncesi kadro haberi bekliyorlar.

Kamubiz.com ÖZEL

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
11 Yorum