Bazı memurların zam ve tazminatları arttı! Peki maaşlara nasıl yansıyacak?

Bazı memurların zam ve tazminatları arttı! Peki maaşlara nasıl yansıyacak?
Kamu Görevlileri Hakem Kurulu Kararı ile 2020 ve 2021 yıllarına ilişkin olarak bazı memurların zam ve tazminatları arttı. Zam ve tazminatı artan kamu personeli kimler? Bu zam ve tazminatların artışı 2020 yılının ilk altı ayında maaşlara ne kadar etkisi olacak?

Aylıklarını 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa göre alan kamu görevlilerinden bazılarının, aylık maaş unsurları arasında yer alan zam ve tazminat unsurlarında artış yapıldı.

2020 ve 2021 yıllarına ilişkin olarak kamu görevlilerinin mali ve sosyal haklarında bazı düzenlemeler içeren 28 Ağustos 2019 tarihli ve 2019/1 sayılı Kamu Görevlileri Hakem Kurulu Kararı ile, Devlet memurlarından bazılarının zam ve tazminatlarında artış yapıldı.

Bazı memurların zam ve tazminatlarının artırılması, ilgili memurların aylıklarına genel maaş zammı dışında ilave artış yapıldığı anlamına da geliyor. Zam ve tazminatlarda yapılan artış, 1 Ocak 2020 tarihinden geçerli olarak ilgili personelin maaşına yansıyacak.

Zam ve tazminatları artan kamu görevlileri

**Murakıp kadrolarında bulunanların dereceleri itibarıyla yararlanmakta oldukları oldukları din hizmetleri tazminatı oranlarına 10 puan ilave edildi.

**Musahhih kadrolarında bulunanların dereceleri itibarıyla yararlanmakta oldukları din hizmetleri tazminatı oranlarına 5 puan ilave edildi.

**Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Merkezi Müdürlüklerinde Eğitim Görevlisi kadrolarında bulunanların kadrolarında bulunanların dereceleri itibarıyla yararlanmakta oldukları din hizmetleri tazminatı oranlarına 5 puan ilave edildi.

**Turizm araştırmacılarının dereceleri itibarıyla yararlanmakta oldukları özel hizmet tazminatı oranlarına 5 puan ilave edildi.

**Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı taşra teşkilatı arama kurtarma teknisyeni kadrolarında bulunanların iş riski zammına 100 puan ilave edildi.

Zam ve tazminat artışı hangi memurun maaşını ne kadar etkileyecek?

Unvan

Artan unsur ve artış miktarı

2020 yılının ilk altı ayında net maaşa etkisi

15/10/2008 öncesi işe girenler

15/10/2008 ve sonrası işe girenler

*Murakıp (DHS)

Tazminat oranı 10 puan arttı

136 TL

120 TL

*Musahhih (DHS)

Tazminat oranı 5 puan arttı

68 TL

60 TL

*Eğitim Görevlisi (DHS

Tazminat oranı 5 puan arttı

68 TL

60 TL

*Turizm Araştırmacısı (GİH)

Tazminat oranı 5 puan arttı

68 TL

60 TL

*Arama Kurtarma Teknisyeni (AFAD)

İş Riski Zammı 100 Puan arttı

  4 TL

4 TL

Hangi memurların zam ve tazminatının ne kadar artırıldığı ve bu artışların 2020 yılının ilk altı ayında ilgililerin aylık net maaşını ilave olarak ne kadar artıracağı (%15 gelir vergisi dilimi ve %4 maaş zammı esas alındığında) konusunda memurunyeri.com olarak hazırladığımız tabloya aşağıda yer verilmiştir.

memurunyeri

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
4 Yorum