Bir defaya mahsus sınavsız unvan değişikliği talebi

Bir defaya mahsus sınavsız unvan değişikliği talebi
27.03.2018 Tarihli ve 30373 Sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 7103 Sayılı Kanunun 25.Maddesine istinaden 2828 Sayılı Sosyal Hizmetler Kanunu kapsamında istihdamları sağlanmış personellere statüleri korunarak ve sınavsız olarak mezuniyet unvanlarına atanma imkanı verilmiştir.

7103 Sayılı Kanunun hazırlığı aşamasında yayımlanan Kanun Tasarısı Gerekçeleri 25.Maddesinde; Lisans, ön lisans ve ortaöğretim mezunu olanlardan öğrenim durumları dikkate alınmadan memur kadrosuna atananlar, kamudaki unvan değişikliği sınavlarının kurumdan kuruma göre değişiklik göstermesi, uzun süreler boyunca sınav açılmaması gibi nedenlerle mağdur olmaktadırlar.  ifadeleri yer almakta olup benzer durumda bulunan diğer kamu çalışanları açısından hayati önemde bir tespitte bulunulmuştur.

Halen kamuda eğitim durumları ve mesleki unvanlarına uygun olmayan kadrolarda çalışmak zorunda kalarak mağdur olan önemli sayıda personel bulunmakta olup, 2828 Sayılı Sosyal Hizmetler kapsamında istihdamları sağlanan personellere tanınan mezuniyet unvanlarına sınavsız atanma hakkının, bir defaya mahsus tüm kamu çalışanlarını kapsayacak şekilde genişletilmesinin mağdur durumda bulunan binlerce kamu personelinin mağduriyetini gidereceği hususunu bilgilerinize sunar. Ana sayfada haber yapmanizi rica ederiz.

Kamubiz.com ÖZEL

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
41 Yorum