Ceza infaz koruma memurlarına 3600 ek gösterge teklifi

Ceza infaz koruma memurlarına 3600 ek gösterge teklifi
Ceza infaz koruma memurlarının ek göstergelerinin 3600'a çıkarılması amacıyla kanun teklifi verildi.

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI'NA
657 Sayılı Devlet Memurları Kanununda değişiklik yapılmasına dair kanun teklifi ve gerekçesi ekte sunulmuştur. 11/10/2018
Gereğini saygılarımla arz ederim.
Av. Mahmut TANAL İstanbul Milletvekili

GEREKÇE
İnfaz ve Koruma Memurlarımız, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununda Tesis Edilen Sınıflar başlıklı 36. Maddesinde, Genel İdare Hizmetleri Sınıfında yer almaktadırlar.

İnfaz ve Koruma Memurları, ceza ve tutukevlerinde asayişi sağlayan görevlilerdir. Genellikle şehir merkezine uzakta kurulan ceza ve tutukevlerinde, bu kurumların zorlayıcı şartlarına göre çalışmaktadırlar.

Orneğin, kapalı bir cezaevinde görev yapan infaz koruma memuru, telefon taşıyamaz, iletişim hakkından mahrumdur. Ceza ve tutukevlerine giriş çıkışları herhangi bir devlet kurumuna giriş çıkış şartlarına tabi değildir. Bayram tatili izinleri yoktur. Ücret ve özlük hakları Emniyet Sınıfına mensup memur görevlilerden farklıdır ve Emniyet Sınıfında görev yapan memurlara nazaran daha az imkan ve özlük haklarına sahiptirler.

İnfaz ve Koruma Memurları, ceza ve tutukevlerinde emniyet sınıfına mensup memurlar ile aynı şartlarda görev yapmaktadırlar. Ceza ve tutukevlerindeki asayiş ve güvenliğin sağlanmasından, mahkum ve tutukluların korunmasından ceza ve tutukevleri çatısı altında ve sınırlarına tabi açık alanlarda her türlü güvenlikten, ceza ve tutukevlerinde görev yapan Emniyet Sınıfına mensup diğer kamu görevlileriyle eşit olarak sorumludur. Eşit işe, eşit ücret ve özlük haklarının sağlanması Anayasamız tarafından güvence altına alınan ve Anayasamızın 10. Maddesinde düzenlenen "Eşitlik” ilkesinin gereğidir.

İfade edilmeye çalışılan bu sebeplerle, İnfaz ve Koruma Memurlarının 657 sayılı kanundaki ek gösterge rakamının 3600'e yükseltilmesiyle, İnfaz ve Koruma Memurlarının görev ve çalışma şartlarının hak ettikleri ücret ve diğer özlük haklarına kavuşması amaçlanmıştır.

MADDE GEREKÇELERİ
MADDE-1 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu Genel İdare Hizmetleri Sınıfı bölümünün ek göstergesi 3600 olan bölümüne Ceza İnfaz Koruma Memurları ibaresi eklenerek, ceza infaz koruma memurlarının ağır ve tehlikeli çalışma şartlarının biraz olsun karşılığını bulması, özellikle ücrette, diğer denk meslekler ile ceza infaz memurları arasında eşitliğin sağlanması amaçlanmıştır.
MADDE-2 Yürürlük maddesidir.
MADDE-3 Yürütme maddesidir.
.
657 SAYILI DEVLET MEMURLARI KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN TEKLİFİ
MADDE-1 657 sayılı Deviet Memurları Kanununun Ek 1 Sayılı Ek Gösterge Cetvelinin "1Genel İdare Hizmetleri Sınıfı" bölümünün (g) bendine "helal akreditasyon uzmanları"
inden sonra gelmek üzere, “Ceza İnfaz Memurları" ibaresi eklenmiştir.
MADDE 2- Bu kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer.
MADDE 3- Bu kanun hükümlerini Cumhurbaşkanlığı yürütür.

Kamubiz.com ÖZEL / ANKARA

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
2 Yorum