Ceza İnfaz Koruma memurlarına ücret, bayram tatili ve Emniyet Sınıfı teklifi

Ceza İnfaz Koruma memurlarına ücret, bayram tatili ve Emniyet Sınıfı teklifi
Ceza İnfaz Koruma memurları, ceza ve tutukevlerinde emniyet sınıfına mensup memurlar ile aynı şartlarda görev yapmaktadırlar. Ceza ve tutukevlerindeki asayiş ve güvenliğin sağlanmasından, mahkum ve tutukluların korunmasından ceza ve tutukevleri çatısı altında ve sınırlarına tabi açık alanlarda her türlü güvenlikten, ceza ve tutukevlerinde görev yapan Emniyet Sınıfına mensup diğer kamu görevlileriyle eşit olarak sorumludur. Eşit işe, eşit ücret ve özlük haklarının sağlanması Anayasamız tarafindan güvence alt

Ceza infaz koruma memurlarının, Emniyet Hizmetleri Sınıfı'na dâhil edilmesi ve böylece görev ve çalışma şartlarının ücret, bayram tatili ve diğer özlük hakları yönünden iyileştirilmesi öngören kanun teklifi CHP İstanbul Milletvekili Mahmut TANAL tarafından TBMM'ye sunuldu.

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA
657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'nda değişiklik yapılmasına dair Kanun teklifi ve gerekçesi ilişikte sunulmuştur.
Gereği için bilgilerinize sunarım.
Av, Mahmut TANAL/CHP İstanbul Milletvekili

GEREKÇE
Ceza İnfaz koruma memurlarımız, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'nda Tesis Edilen Sınıflar başlıklı 36. Maddesinde, Genel İdare Hizmetleri Sınıfında yer almaktadır.
Ceza infaz koruma memurları, ceza ve tutukevlerinde asarisi sağlayan görevlilerdir. Genellikle şehir merkezine uzakta kurulan ceza ve tutukevlerinde, bu kurumlarını zorlayıcı şartlarına göre çalışmaktadırlar.
Örneğin, kapalı bir cezavinde görev yapan infaz koruma memuru, telefon taşıyamaz, iletişim hakkından mahrumdur. Ceza ve tutukevlerine giris çıkışları herhangi bir derler kurumuna giris cikis şartlarına tabi değildir. Bayram tatili izinleri yoktur. Ücret ve Özlük haklar Emniyet Sınıfında memur görevlilerden farklıdır ve Emniyet Sınıfında görev yapan memurlara nazaran daha az imkan ve özlük haklarına sahiptirler.
Ceza İnfaz Koruma memurları, ceza ve tutukevlerinde emniyet sınıfına mensup memurlar ile aynı şartlarda görev yapmaktadırlar. Ceza ve tutukevlerindeki asayiş ve güvenliğin sağlanmasından, mahkum ve tutukluların korunmasından ceza ve tutukevleri çatısı altında ve sınırlarına tabi açık alanlarda her türlü güvenlikten, ceza ve tutukevlerinde görev yapan Emniyet Sınıfına mensup diğer kamu görevlileriyle eşit olarak sorumludur. Eşit işe, eşit ücret ve özlük haklarının sağlanması Anayasamız tarafindan güvence altına alınan ve Anayasamızın 10. maddesinde düzenlenen “Eşitlik” ilkesinin gereğidir
Ceza İnfaz Koruma memurlarının 657 sayılı kanunda Emniyet Sınıfına dâhil edilmesiyle, Ceza İnfaz Koruma memurlarının görev ve çalışma şartlarının hak ettikleri ücret, bayram tatili ve diğer özlük haklarına kavuşması amaçlanmıştır."

MADDE GEREKÇESİ
MADDE 1- 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu 36. Maddesinde yapılacak değişiklikle Ceza İnfaz Koruma Memurlarının 1. Numaralı bentte düzenlenen Genel İdare Hizmetleri Sınıfından alınarak, yine aynı maddede 7 Numaralı bentte düzenlenen Emniyet Hizmetleri Sınıfına dahil edilmesiyle, ceza infaz koruma memurlarının çalışma şartları dikkate alındığında, eşit işe eşit ücretin ve ceza infaz koruma memurlarının ücret ve diğer tüm özlük hakları hakkında eşitlik ilkesinin sağlanması amaçlanmıştır.
MADDE 2- Yürürlük maddesidir.
MADDE 3- Yürütme maddesidir.

657 SAYILI DEVLET MEMURLARI KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA İLİŞKİN KANUN TEKLİFİ
MADDE-1 657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 36. maddesi 1. fikrasinin "VI. Emniyet Müdürleri Sınıfı” başlığı altındaki metin aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
WADDI:-30 V11. Emniyet Hizmetleri Sınıfı "Bu sınıf, özel kanunlarına göre çarşı ve mahalle bekçisi, ceza infaz koruma memurları, polis, komiser muavini, komiser, başkomiser emniyet müfettişi, polis müfettişi, emniyet amiri ve emniyet müdürü ve emniyet müdürü sıfatını kazanmış emniyet mensubu memurları kapsar."
MADDE-2 Bu kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer. MADDE-3 Bu kanun hükümlerini Cumhurbaşkanlığı yürütür.

Kamubiz.com ÖZEL / ANKARA

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
2 Yorum