CHP'den KHK mağduru 4/C’li personelin 4/A’ya geçirilmesi için kanun teklifi

CHP'den KHK mağduru 4/C’li personelin 4/A’ya geçirilmesi için kanun teklifi
Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlık Divanı Katip Üyesi Av. Burcu Köksal, KHK mağduru 4/C’li personelin 4/A’ya geçirilmesi için TBMM’ye kanun teklifi verdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlık Divanı Katip Üyesi Av. Burcu Köksal, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) mağduru, 4/C’li personelin 4/A’ya geçirilmesi için TBMM’ye kanun teklifi verdi.

SÖZLEŞMELİ PERSONEL BİRÇOK HAKTAN YARARLANAMIYOR

Milletvekili Köksal kanun teklifinde, Anayasaya ve taraf olduğumuz Uluslararası sözleşmelere göre herkesin eşit işe eşit ücret, adil çalışma koşullarına sahip olma ve en önemlisi eşitlik ilkesinden yararlanma hakkı olduğunun önemle altını çizerek,“Ancak 5393/49 ve 657-4/B olmak üzere sözleşmeli personelin bu haklardan yararlanmadıkları aşikârdır.” dedi.

EŞİTLİK SAĞLANMALI…

4/C’li personel olarak çalışırken 696 sayılı KHK ile 4/B’li personel statüsüne geçirilen çalışanların 4/B’li olmalarına rağmen mevcut 4/B’li personelle eşit şartlarda çalışma koşullarına sahip olamadıklarını kaydeden Köksal, “4/C’li personel 696 sayılı KHK ile 4/B’ye geçirilmesine rağmen unvan, kıdem ücreti, zorunlu emeklilik ve ek ödeme oranlarında mevcut 4/B’li ile eşit tutulmamaktadır. Öncelikli olarak bu eşitliğin sağlanması, akabinde ise bu çalışanların 4/A’ya geçmesi durumunda 4/A kadrosunda çalışanlarla eşitliğin sağlanması gerekmektedir.” ifadelerini kullandı.

TÜM SÖZLEŞMELİ PERSONEL 4/A KADROSUNA GEÇİRİLMELİ

Köksal, “Sonuç olarak yasa teklifinde belirtilen tüm sözleşmeli personelin ayrım yapılmadan 4/A kadrosuna geçirilerek 4/A’lı çalışan ile aynı haklara sahip olması, eşit tutulması Anayasa ve taraf olduğumuz Uluslararası anlaşmaların gereğidir.” şeklinde konuştu.

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
2 Yorum