CHP sözleşmeli 4/B personele kadro teklifini TBMM'ye sundu

CHP sözleşmeli 4/B personele kadro teklifini TBMM'ye sundu
4/b sözleşmeli memurlar ne zaman kadroya geçecek? Cumhuriyet Halk Partisi 4/B kapsamında sözleşmeli olarak çalışan memurların kadroya geçmesi için TBMM'ye Kanun Teklifi verdi. Peki CHP tarafından 4/b'lilerin kadroya geçmesine yönelik verilen Kanun Teklifi yasalaşacak mı?

CHP kamuda 4/B sözleşmeli memur olarak çalışan personelin 4/A olarak kadroya alınmasına yönelik hazırladığı kanun teklifini TBMM Başkanlığına sundu. CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi için kanun teklifi hazırladı. Tanrıkulu'nun, TBMM Başkanlığına sunduğu kanun teklifiyle Devlet Memurları Kanunu'nda değişiklik yapılması öngörülüyor.

Buna göre, 25 Haziran 2013'ten sonra işe başlayan 4B'li personelin, bu haktan yazılı olarak başvurmaları halinde yararlanabilmeleri hedefleniyor.

eklifin gerekçesinde, belediyelerde, bakanlıklarda ve bakanlıklara bağlı kuruluşlarda norm kadro karşılığı, istisnasız "tam zamanlı" olarak çalışan mimar, mühendis, avukat, hemşire, programcı, çözümleyici, tekniker, teknisyen ve daha birçok üniversite bölümünden mezun sözleşmeli personelin kadro beklediği belirtildi.

Anayasadaki eşitlik ilkeleri ile taraf olunan uluslararası sözleşmelere dikkat çekilirken, sayıları 40 bini bulan sözleşmeli personelin kurum ayrımı yapılmadan, bu haktan yararlanması gerektiği, anılan anayasal ve yasal düzenlemelerden, kanunun ruhuna ve sosyal devlet ilkesine uygun düşeceği kaydedildi.
AA

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
8 Yorum