CHP ve MHP'den 3600 ek gösterge açıklaması

CHP ve MHP'den 3600 ek gösterge açıklaması
CHP ve MHP milletvekilleri Meclis'te bu gün yaptıkları konuşmada 3600 ek göstergeye ilişkin açıklamalarda bulundu. İşte o konuşmalar:

MHP GRUBU ADINA ÜMİT YILMAZ: Bu açıdan bakılınca getirilen teklifte, AK PARTİ ve Milliyetçi Hareket Partisinin seçim programlarında bulunan ve Emniyet teşkilatının dört gözle beklediği 3600 ek gösterge hakkı yoktur. 3600 ek gösterge problemi sadece Emniyet teşkilatının değil, Bakanlığa bağlı çalışan müdürler, şube müdürleri, mahallî idarelerin daire başkanları ve uzman çavuşları da yakından ilgilendirmektedir. Milliyetçi Hareket Partisi olarak verdiğimiz kanun teklifinde ek göstergeler tüm hizmet sınıfları için makam sırasına göre yeniden belirlenmiştir. Dileğimiz bu düzenlemenin gündeme alınarak bir an önce yasalaşmasıdır. Sayın İbrahim Kalın ve Ömer Çelik’in bu konuda çalışma yapması oldukça umutkârdır.

YAŞAR TÜZÜN (CHP): Değerli arkadaşlar, gelelim seçim meydanlarına. Kısa bir süre önce mahallî idareler seçimini gerçekleştirdik. Bir buçuk yıl önce genel seçimi gerçekleştirdik. Başta Cumhurbaşkanı olmak üzere, bütün partilerin genel başkanlarının meydanlarda gümbür gümbür polislere, öğretmenlere, hemşirelere ve din görevlilerine verdikleri 3600 ek gösterge sözüne ne oldu? Halkımız iktidara yani Cumhur İttifakı’na görev verdi. Şimdi, başta polislerimiz, öğretmenlerimiz, hemşirelerimiz ve din görevlilerimize verilen 3600 ek gösterge sözü ne oldu arkadaşlar? Komisyona soruyoruz: Ne oldu? Seçimler biteli bir buçuk yılı geçti, meydanlarda büyük coşkularla verilen vaat gerçekleşmediği gibi herhangi bir çalışma olmadığı da bilinmektedir. Eğer iktidar sözünü yerine getiremiyorsa kamuoyunun önüne çıkıp başta polislerimizden, öğretmenlerimizden, hemşirelerimizden ve din görevlilerinden özür dilemelidir, özür dilemelidir, özür dilemelidir!

ALİ ÖZTUNÇ- Meydan meydan gezdiniz, “3600 ha, 3600…” “Polise 3600 ek gösterge hakkı vereceğiz.” dediniz, ne oldu? Yasa teklifi geldi işte, bu yasa teklifi buradayken, bu teklif varken niye… 95 madde, bir madde daha koysaydınız, şu polislerin ek gösterge işini halletseydiniz; elinizden tutan mı vardı, niye yapmadınız bunu değerli arkadaşlar? Meydanlarda bu sözü verdiniz, her şeye var ama polislere yok. Bu, yanlış olmuştur. Toplumda inandırıcılığınız kalmamış, toplum size artık inanmıyor. EYT meselesi öyle, 3600 meselesi öyle.
 

Kamubiz.com ÖZEL/ ANKARA

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
8 Yorum