CHP ve MHP'den ek gösterge, EYT, YHS, fahri hocalara ve 4/B'ye kadro talebi

CHP ve MHP'den ek gösterge, EYT, YHS, fahri hocalara ve 4/B'ye kadro talebi
2019 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Teklifi ile 2017 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Tasarısı’nın görüşmeleri devam ediyor. Diyanet İşleri Başkanlığı bütçesi hakkında CHP grubu adına görüşlerini açıklayan CHP Bolu Milletvekili Tanju ÖZCAN, 'Yardımcı hizmetler sınıfında çalışanların genel hizmetlere aktarılması, 4/B sözleşmeli personel alımından vazgeçilerek mevcut çalışanlar, vekil ve fahri görevlilerin kadroya geçirilmesi ki şu anda 20 bin vekil imam, Kur'an kursu öğreticisi kadro bekliyor.' dedi

CHP GRUBU ADINA TANJU ÖZCAN

– Değerli milletvekilleri, Genel Kurulu saygıyla selamlıyorum. Diyanet İşleri Başkanlığı bütçesi hakkında grubumuzun görüşlerini iletmek üzere huzurunuzdayım.

“Personelin sorunları” dedik. Bakın, Sayın Cumhurbaşkanı Yardımcımız orada. Personel şunu söylüyor önce: “3600 ek gösterge.” Hani öğretmenlere ve polislere de verdiğiniz bir söz vardı ya tutmadığınız, Diyanet İşleri personeline de bu söz verilmiş ve yerine getirilmiyor.

Yine, başka talepleri var. Yardımcı hizmetler sınıfında çalışanların genel hizmetlere aktarılması, 4/B sözleşmeli personel alımından vazgeçilerek mevcut çalışanlar, vekil ve fahri görevlilerin kadroya geçirilmesi ki şu anda 20 bin vekil imam, Kur'an kursu öğreticisi kadro bekliyor.

Yine, personel alımı ve görevde yükselmede torpilin değil liyakatin esas alınmasını talep ediyor Diyanet İşleri Başkanlığı personelimiz. Yine, yer değişikliği ve nakillerde objektif bir sistemin oluşturulmasını talep ediyorlar.

ALİ MAHİR BAŞARIR

- Bakın, halk bizden bunları beklemiyor. Buraya 100 binlerce insanın, milyonlarca insanın, emeklilikte yaşa takılanların sorunu geliyor; reddediyoruz. 3600 ek gösterge geliyor, reddediyoruz..

MHP GRUBU ADINA HASAN KALYONCU

– Diyanet İşleri Başkanlığı bütçesi üzerine Milliyetçi Hareket Partisi Grubu adına söz almış bulunuyorum

Ayrıca komisyonda bulunan 4/B sözleşmeli personel ile vekil imam hatip, müezzin kayyum ve fahri Kur'an kursu öğreticilerinin kadroya geçirilmesi partimizin teklifi ve din görevlilerinin 3600 ek gösterge talebi bekletilmemelidir. Diyanet personelinin görevde yükselmesinde adalet, liyakat ve tecrübeye değer verilmesi ve siyasi değerlendirmelere dayalı mülakatların olmaması gerekmektedi

Kamubiz.com ÖZEL /ANKARA

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
45 Yorum