CTE personeline 3600 ek gösterge ve emniyet hizmetleri sınıfı önergesi

CTE personeline 3600 ek gösterge ve emniyet hizmetleri sınıfı önergesi
Ceza infaz kurumları personelinin özlük haklarının (3600 ek gösterge, emniyet hizmetleri sınıfı, avukatlık hizmetleri, fazla çalışma, yeşil pasaport, şehitlik unvanı vb.. ) iyileştirilmesi önerisine ilişkin Tekirdağ Milletvekili Enez KAPLAN Adalet Bakanı Sayın Abdulhamit GÜL tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle 10 soruluk soru önergesi verdi.

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA 

Aşağıdaki sorularımın Adalet Bakanı Sayın Abdulhamit GÜL tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasıní saygılarımla arz ederim. 
Enez KAPLAN /Tekirdağ Milletvekili

1- Ziyaretçi, hükümlü ve tutuklular ile karşı karşıya kalan cezaevi görevlileri, görev başında fiziki ve sözlü saldırılara maruz kalmaktadırlar. Görevleri sırasında yaşadıkları olumsuzluklarda Bakanliktan avukatlık hizmetleri dâhil her türlü desteği vermelerinin önündeki yasal engeller kaldırılmalıdır. Buna yönelik çalışmanız var mıdır? 

2-657 Sayılı Devlet Memurlari Kanunu'na tabi görev yapan cezaevi memurları, yaptıkları görev ve çalıştıkları süre göz önüne alındığında Genel İdari Hizmetler Sınıfında bulunmaktadır, Buradan ayrılarak "Emniyet Hizmetleri Sinifi" oluşturulmalı ve meslek tanımı yapılmalio Bu konuda yasal çalışma yürütülmekte midir? 

3- İnfaz koruma memurlarının, fazla çalışma saatlerinin bayram, hafta sonu ve gece. çalışmalarının yasa ve yönetmeliklere dayanması ve kanuna aykırı görevlerin önüne geçilmesi gerekmektedir. Bu konuda yasal çalışma yapılmakta mıdır? 

4-Cezaevi memurlarına yeşil pasaport vermeyi planlıyor musunuz? 

5- Cezaevi memurlarının 1.Derece kadrolara yükselmelerine imkân sağlanacak mıdır? 

6- Ceza infaz kurumu memurlarınınim görevde ya da göreve giderken saldırı ya da kurumda. vefatinda şehitlik unvanı vermeyi planlıyor musunuz? 

7- Ceza infaz kurumu memurları için 3600 gösterge verilecek mi?

8- Ceza infaz kurumu memurlarının görevde ve emeklilikte makul bir ücret almaları sağlanacak mıdır? 

9- Görevlerinden dolayı yaralanmaları, sakat kalmaları veya ölümleri halinde nakdi tazminat verilecek midir?

10- Tüm cezaevi personeline can güvenlikleri bulunmadığından emeklilikte ve görevde silah taşıma ruhsatı verilmesi düşünülmekte midir?

Kamubiz.com ÖZEL/ ANKARA

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.