CTE Personeline Emniyet Hizmetleri Sınıfı, 3600 Ek Gösterge ve Kadro Önergesi TBMM'de

CTE Personeline Emniyet Hizmetleri Sınıfı, 3600 Ek Gösterge ve Kadro Önergesi TBMM'de
İnfaz Koruma Memurlarının hizmet sınıflarının değiştirilerek Emniyet Hizmetleri Sınıfına geçirilmesi hakkında bir çalışmanız var mıdır? İnfaz Koruma Memurlarına 3600 Ek Gösterge verilmesiyle alakalı bir planlamanız var mıdır? Sözleşmeli çalışan ceza infaz kurumu personellerinin kadroya alınması için bir çalışma yapmakta mısınız?

İnfaz koruma memurlarının özlük haklarına ilişkin birinci soru önergesi:

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI'NA 

Aşağıdaki sorularımın Adalet Bakanı Sayın Abdülhamit GÜL tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim. 09.04.2020 Saygılarımla. Zeki Hakan SIDALI/ Mersin Milletvekili 

Ülkemizde yaşanan Covid-19 salgınından dolayı Adalet Bakanlığı tarafından, öncesinde hiçbir planlama yapılmadan, ani bir şekilde Ceza İnfaz Kurumları personellerinin 15 gün karantinada kalması 15 gün ceza infaz kurumlarında görev yapmalarına karar verilmiştir. Personellerin ve mahkumların sağlıkları düşünülerek yapılan bu izolasyon uygulaması sürecinde bazı hataların olduğu tarafımızca tespit edilmiştir. Örneğin; ilk olarak izolasyona başlarken hem karantinada kalacak, hem de ceza infaz kurumlarında görev yapacak personellerin büyük bir kısmına Covid-19 testi yapılmamıştır. Personellere karantina kapsamında tahsis edilen çoğu barınma yerlerinde, personelin sağlığını koruması düşünülmüşken, bu mekanların gerekli hijyen şartlarını taşımaması nedeniyle izolasyonun amacıyla çelişerek hastalığın meydana gelmesine davetiye çıkarmaktadır. Ayrica kimi Ceza İnfaz Kurumlarında personellerin mahkumlar gibi koğuşlarda yatırılacağı ifade edilmektedir. 

Bu durum insan haklarına aykırılık teşkil etmektedir. 
Covid-19 sebebiyle ortaya çıkan sorunların yanında, infaz koruma memurlarının bir de kronik hale gelmiş sorunları da mevcuttur. Mesleki olarak zor şartlarda görev yapan infaz koruma memurlarının emniyet hizmet sınıfında olması gerekiyorken, yıllardır genel idare hizmetleri sınıfında olup, masa başı çalışan bir memurla aynı haklara sahip olması yerine getirdiği görevin doğasıyla ters düşmektedir. 

Bu bilgiler çerçevesinde; 

1. İnfaz Koruma Memurlarının hizmet sınıflarının değiştirilerek Emniyet Hizmetleri Sınıfına geçirilmesi hakkında bir çalışmanız var mıdır? 
2. İnfaz Koruma Memurlarına 3600 Ek Gösterge verilmesiyle alakalı bir planlamanız var mıdır? 
3. Görevlerini sözleşmeli olarak ifa eden İnfaz Koruma Memurlarına kadro verilmesiyle alakalı bir çalışmanız mevcut mudur? 
4. Covid-19 salgını sebebiyle evlerinden uzakta karantina şartlarında çalışacak İnfaz Koruma Memurlarına bu süreç için ek mesai ücreti ödenmesi gibi bir çalışmanız var mıdır? 
5. Ceza İnfaz Kurumları idarecilerinin büyük çoğunluğunun kurum dışından alındığı bilinmektedir. Bu idarecilerin tamamının kurum içinden atanması gibi bir çalışmanız var mıdır? Bu atamalar ne gerekçe ile dışarıdan yapılmaktadır?
6. Yeni Ceza İnfaz Kurumu kampüslerinin mimari tasarımlarında personelin güvenlik, yaşam alanı gibi ihtiyaçlarına yönelik kolaylaştırıcı önlemler düşünülmekte midir? 
7. İnfaz Koruma Memurlarının yaptığı görev gözetilerek maaşlarında bir iyileştirme düşünülmekte midir? 

Ceza infaz kurumlarında çalışan personelin özlük haklarının iyileştirilmesine yönelik çalışmalara ilişkin ikinci soru önergesi:

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI'NA 

Ceza İnfaz Kurumlarında çalışan personelleri yaptıkları görevin zorlukları dikkate alındığında özlük haklarıyla ilgili talepleri vardır. Bu nedenle aşağıdaki sorularımın Adalet Bakanı Abdulhamit GÜL tarafından yanıtlanmasını istiyorum. Doç. Dr. Okan GAYTANCIOĞLU /Edirne Milletvekili 

1. Ceza İnfaz Kurumlarında görev yapan personele ek ödeme yapılması için bir çalışmanız var mıdır?
2. Bu personellerin maaşlarında iyileştirme yapmayı düşünüyor musunuz? 
3. Sözleşmeli çalışan ceza infaz kurumu personellerinin kadroya alınması için bir çalışma yapmakta mısınız? 

Kamubiz.com ÖZEL/ ANKARA

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.