Devlet gelir uzmanı ile gelir uzmanı arasında özlük hakları (maaş ve emeklilik) bakımından hangi farklar var?

Devlet gelir uzmanı ile gelir uzmanı arasında özlük hakları (maaş ve emeklilik) bakımından hangi farklar var?
Gelir Uzmanı ile Devlet Gelir Uzmanı özlük hakları arasında fark var mı? Kamuda kariyer meslek grubu olan 'Devlet Gelir Uzmanı' ile 'Gelir Uzmanı' kadrolarında görev yapanlar arasında özlük hakları bakımından farklar bulunmaktadır. Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı bünyesinde görev yapan 'Devlet Gelir Uzmanı' ile 'Gelir Uzmanı' maaş ve emeklilik hakları aynı değildir.

Gelir Uzmanı ile Devlet Gelir Uzmanı özlük hakları arasında fark var mı? Kamuda kariyer meslek grubu olan 'Devlet Gelir Uzmanı' ile 'Gelir Uzmanı' kadrolarında görev yapanlar arasında özlük hakları bakımından farklar bulunmaktadır. Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı bünyesinde görev yapan 'Devlet Gelir Uzmanı' ile 'Gelir Uzmanı' maaş ve  emeklilik hakları aynı değildir. 

Kamuda kariyer mesleklere özel yarışma sınavıyla Uzman Yardımcısı olarak alınan ve belirli süreli meslek içi eğitimden sonra girilen özel yeterlik sınavı sonucunda ilgili unvanda Uzman kadrosuna atanan kariyer meslek personelinden bazıları, aynı kurumda görev yapmalarına rağmen uzmanlık unvanlarının farklı olmasından dolayı farklı özlük haklarına sahip olabiliyorlar.

Aynı kurumda farklı unvanlardaki Uzman kadrolarında görev yapan ve aralarında özlük hakkı farkı bulunan kariyer meslek personeli arasında “Devlet Gelir Uzmanı” ile “Gelir Uzmanı” kadrolarında görev yapanlar da yer almaktadır.

 Gelir Uzmanı ile Devlet Gelir Uzmanı özlük hakları farklı

Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı emrinde görev yapan “Devlet Gelir Uzmanı” ile “Gelir Uzmanı” hakkında geçerli olan özlük hakları aynı değildir.

**Devlet Gelir Uzmanı ve Devlet Gelir Uzman Yardımcılarının maaşı “ücret göstergesi” ve “tazminat göstergesi” esas alınarak ödenirken, Gelir Uzmanı ve Gelir Uzman Yardımcılarının maaşı ise 657 sayılı Kanun hükümlerine göre ödenmektedir.

**Devlet Gelir Uzmanı ile Gelir Uzmanı kadrolarında bulunanlar hakkında geçerli olan ek göstergeler aynı değildir. Devlet Gelir Uzmanı 1.derecede 3600 ek göstergeden yararlanırken, aynı derecede Gelir Uzmanının ek göstergesi 2200’dür.

**Devlet Gelir Uzmanı için 1.derecede 2000 makam tazminatı ve 8000 görev tazminatı göstergesi belirlenmişken, Gelir Uzmanları için makam ve görev tazminatı belirlenmemiştir.

Aylık maaşları ile emeklilik hakları farklı

Gelir İdaresi Başkanlığında merkez teşkilatı personeli sayılan Devlet Gelir Uzmanları ile merkez teşkilatı personeli sayılmayan Gelir Uzmanları arasında, özlük haklarının farklı belirlenmiş olmasından kaynaklı olarak aylık maaş ve emeklilik hakkı farklılığı bulunmaktadır.

Gelir İdaresi Başkanlığı emrinde Devlet Gelir Uzmanı, Gelir Uzmanı, Devlet Gelir Uzman Yardımcısı ve Gelir Uzman Yardımcısı unvanlı kadrolarda görev yapan kariyer meslek personeli arasında aylık ücret ve emeklilik hakları bakımından söz konusu olan farkın ne kadar olduğu aşağıda yer verdiğimiz tabloda gösterilmiştir.

Maaş ve emeklilik haklarına ilişkin hesaplama, 2018 yılının ilk yarısında geçerli olan katsayılara göre hesaplanmıştır. 1 Temmuz’dan geçerli olarak maaşlara yapılacak artış oranına göre tablodaki tutarlar da değişecektir.

Devlet Gelir Uzmanı ile Gelir Uzmanı arasındaki özlük hakkı farkı (2018 yılının ilk yarısında)


Kadro Unvanı                               D/K    Hizmet Yılı   Aylık Net Ücret    Emekli Aylığı     Emekli İkramiyesi

Devlet Gelir Uzmanı                     1 /4         30              6.845 TL                4.292 TL           114.068 TL

Gelir Uzmanı                                1 /4         30              4.568 TL                2.522 TL            90.947 TL

Devlet Gelir Uzman Yardımcısı    9 /1          0               4.619 TL                     -                         -

Gelir Uzman Yardımcısı               9 /1          0                3.747 TL                    -                         -
 

NOT:

**2018 yılının ilk yarısında geçerli olan katsayılara göre yapılan hesaplamada, aile yardımı ve asgari geçim indirimi bakımından bekar (veya eşi çalışan) ve çocuksuz personele göre değerlendirme yapılmıştır.NOT:

**Gelir vergisi oranı %15 olarak uygulanmıştır.

**Emekli aylığı hesabı, 1 Ekim 2008 tarihinden önce T.C.Emekli Sandığına tabi bir göreve başlamış olanlar içindir.

memurunyeri.com

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum