Devlet Memurlarına Ödenecek Zam ve Tazminatlara İlişkin Cumhurbaşkanı Kararı Yayımlandı (Karar Sayısı: 848)

Devlet Memurlarına Ödenecek Zam ve Tazminatlara İlişkin Cumhurbaşkanı Kararı Yayımlandı (Karar Sayısı: 848)
Memurların 2019 yılı zam ve tazminatına ilişkin yan ödeme kararnamesi yayımlandı. Devlet Memurlarına Ödenecek Zam ve Tazminatlara İlişkin Karar (Karar Sayısı: 848) Resmi Gazetede yayımlandı. Devlet memurlarına ödenecek zam ve tazminatlara ilişkin karar ve eki cetvellerin uygulanmasına bu yıl da devam edilecek.

Memurların zam ve tazminat kararı yayımlandı. Konuya ilişkin Cumhurbaşkanı kararı Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla, 22 Mart 2019 taerihli Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, Devlet Memurlarına Ödenecek Zam ve Tazminatlara İlişkin Karar ve eki cetvellerin 2019 yılında da uygulanmaya devam edilmesine karar verildi.

Kurumlar,  2019 yılı başından bugüne kadar maaş hesaplamalarını, zam ve tazminatlara ilişkin 2018 yılı belirlemelerine ve 4.Dönem Toplu Sözleşmede konuya ilişkin yer alan hükümlere göre yapıyordu. Ancak, 2018 yılına ilişkin zam ve tazminat belirlemelerinin 2019 yılı için uygulanmasına imkan veren herhangi bir düzenleme ise bulunmuyordu.

Zam ve tazminat ödemeleri için Cumhurbaşkanı Kararı gerekiyordu

Aylıklarını 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu hükümlerine göre alanların maaş hesabında kullanılan zam(yan ödeme) ve tazminatlar Cumhurbaşkanı kararlarıyla belirlenirken, toplu sözleşmeler yoluyla da bu konuda belirlemeler yapılabiliyor.

Bu kapsamda, Bakanlar Kurulunun 17/4/2006 tarihli ve 2006/10344 sayılı Kararı ile çıkarılan “…Devlet Memurlarına Ödenecek Zam ve Tazminatlara İlişkin Karar” ve eki cetvellerde, 2006 yılında uygulanacak zam ve tazminatlar ile bunlara ilişkin usul ve esaslar belirlenmiş olup, sonraki yıllarda ise Bakanlar Kurulu (Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminde Cumhurbaşkanı) her yıl zam ve tazminatları yeniden belirlememiş ve 2006 yılına ilişkin Kararın aynı şekilde uygulanacağı yönünde kararlar almıştır.

Öte yandan, 2006 yılında belirlenen zam ve tazminatlara ilişkin bazı hüküm ve belirlemeler, geçen 13 yıl içinde Bakanlar Kurulu kararları ve toplu sözleşmelerle bazı değişikliklere de uğramıştır.

memurunyeri/iş ilanları

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.