DPB'den 4/C geçici personelin, 4/B sözleşmeli personel yapılmasına dair 5 maddelik açıklama!

DPB'den 4/C geçici personelin, 4/B sözleşmeli personel yapılmasına dair 5 maddelik açıklama!
Devlet Personel Başkanlığı (DPB), Resmi Gazetede yayımlanan 4/C'li geçici personelin 4/B'li sözleşmeli personel statüsüne alınmasına dair Bakanlar Kurulu Kararına ilişkin 5 maddelik önemli bir açıklama yaptı.

Devlet Personel Başkanlığı (DPB), Resmi Gazetede yayımlanan 4/C'li geçici personelin 4/B'li sözleşmeli personel statüsüne alınmasına dair Bakanlar Kurulu Kararına ilişkin 5 maddelik önemli bir açıklama yaptı.
 

4/C’Lİ GEÇİCİ PERSONELİN 4/B’Lİ SÖZLEŞMELİ PERSONEL STATÜSÜNE ALINMASINA DAİR BAKANLAR KURULU KARARINA İLİŞKİN AÇIKLAMA

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/C maddesi uyarınca çalışan “geçici personel”in, özelleştirme uygulamaları sonucu istihdam edilenler de dahil olmak üzere, aynı Kanunun 4/B maddesi kapsamında sözleşmeli personel olarak istihdam edilmesine ilişkin Bakanlar Kurulu kararı Resmi Gazetede yayımlanmıştır. 

Yayımlanan Bakanlar Kurulu Kararı ile;

1-    Bundan sonra özelleştirme uygulamaları sonucunda iş akitleri feshedilecek işçilerin sözleşmeli personel olarak istihdam edilmesine imkan sağlanmış, halen kamu kurumlarında “geçici personel” statüsünde istihdam edilenlerin sözleşmeli personel statüsüne geçirilmesine ilişkin düzenlemeler  yapılmıştır.

Bu çerçevede 02.04.2018 tarihi itibariyle: 

-    Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığında “Geçici Personel” olarak çalıştırılmakta olanlar “Anketör”
 
-    Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığında ve özelleştirme uygulamaları sonucu kamu kurumlarında “Geçici Personel” olarak çalıştırılmakta olanlardan; lise ve altı öğrenim görmüş olanlar “İdari Destek Görevlisi”, yükseköğrenim görmüş olanlar ise “İdari Büro Görevlisi” unvanlı sözleşmeli personel pozisyonlarına geçirilecektir.

2-    Bu kapsamda geçici personel olarak çalıştırılmakta iken sözleşmeli personel pozisyonlarına geçirilenlerin mevcut ücretlerine kıyasla % 10 oranında artış yapılacaktır.

3-     “Geçici personel (4/C)” statüsünden “sözleşmeli personel (4/B)” statüsüne geçirilen çalışanlar 2018-2019 yıllarını kapsayan 4. Dönem Kamu Görevlileri Toplu Sözleşmesi’nde 4/B statüsünde çalışanlara yönelik bağıtlanan tüm sosyal haklardan faydalanacaktır.

4-     “Geçici personel (4C)” statüsünden “sözleşmeli personel (4B)” statüsüne 02.04.2018 tarihinde geçirilecek olan çalışanlar mevcut görevlerini yürütmeye devam edeceklerdir.

5-    Ayrıca 4B statüsünde çalışanların izinleri konusunda hazırlıkları devam eden düzenleme tamamlandığında söz konusu düzenlemenin getireceği izin hakları 4C’den 4B’ye geçen çalışanlar için de geçerli olacaktır.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Kamubiz.com Özel Haber

YENİ FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
4 Yorum