Ek göstergenin 3000'den 3600'e çıkmasının memur maaşına ve emekli ikramiyesine etkisi

Ek göstergenin 3000'den 3600'e çıkmasının memur maaşına ve emekli ikramiyesine etkisi
Mmeurların ek gösterge beklentisi ne zaman çözülecek? Ek göstergede değişiklik bekleyen memurların umutları devam ediyor. Peki ek göstergesi 3000'den 3600'e çıkan devlet memurunun aylık ve emekli maaşına etkisi ile emekli ikramiyesindeki artış miktarı ne kadar olur?

Aylık maaş ve özellikle de emekli maaşı ile emekli ikramiyesine olan etkisinden dolayı, haklarında geçerli olan ek göstergenin özellikle de bulundukları unvanın 1.derecesi için artırılmasını isteyen Devlet memurlarından bazılarının bu konudaki umutları sürüyor.

EK GÖSTERGENİN 3000’DEN 3600’E ÇIKMASININ MEMURLARA ETKİSİ NE OLUR?

Devlet memurları hakkında geçerli olan ek göstergenin artması, emekli aylığı ile emekli ikramiyelerini artırırken, çalışırken aldıkları aylık net maaş miktarını ise bazı istisnai durumlarda azaltmaktadır.
 
Haklarında 1 inci derecede 3000 olan ek gösterge 3600’e yükseltildiğinde de, ilgili personelin aylık net maaşında azalma, emeklilik haklarında ise artış olmaktadır.

Bu çerçevede; 1 Ekim 2008 tarihinden önce T.C. Emekli Sandığına tabi bir göreve başlamış olan, kanılmış hak ve emekli keseneği yönüyle 1/4 seviyesinde olan, 30 yıl hizmeti bulunan ve ek göstergesi 3000 olan Devlet memurlarının ek göstergesinin 3600’e yükseltilmesi durumunda aylık ve emeklilik haklarının nasıl değişeceği aşağıdaki tabloda gösterilmiştir.

Tablodaki hesaplama, 2018 yılının ikinci yarısında geçerli olan katsayılar esas alınarak yapılmıştır.

Ek göstergenin 3000’den 3600’e çıkmasının memura etkisi

Aylık Net Maaşa etkisi          (41 TL) azalır

Emekli Aylığına etkisi            618 TL artar

Emekli İkramiyesine etkisi     22.291 TL artar

*Aylık maaş hesabında, ilgili memurun %15’lik gelir vergisi diliminde olduğu varsayılmıştır.

*2018 yılının ikinci yarısı için geçerli olan katsayılar kullanılmıştır.

*Tablo, 1 Ekim 2008 tarihinden önce T.C. Emekli Sandığı Kanununa tabi bir göreve başlamış olan Devlet memurlarına ilişkindir.

Memurunyeri

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum