Emekli ve memura farklı zam!

Emekli ve memura farklı zam!
Milyonlarca emekli ve memur Ocak zammının açıklanmasına sayılı günler kala, son gelişmeleri yakından takip ediyor. 5 aylık enflasyon rakamının açıklanması ile birlikte memurların 'enflasyon farkı' alması kesinleşirken, zam oranının da yüzde 10'un üzerinde olması bekleniyor. Peki ama emeki 2019 Ocak zammı ne kadar olacak? Memur 2019 Ocak zammı ne kadar olacak? Memur zammı enflasyon farkı ne kadar olacak? Yeni Asır Gazetesi'nde Faruk Erdem sizler için emekli ve memur maaşlarına gelecek zamları hesapladı. İşte

Ocak ayı yaklaştı, emekli ve memurların zam heyecanı da arttı. Ocak ayında memurların ve Emekli Sandığı emeklilerinin fark alması kesinleşti. 5 aylık enflasyona göre yüzde 4 zamma ilaveten yüzde 7.14 fark verilecek

Ocak ayı birçok kesimde olduğu gibi emekliler ve memurlarda da zam ayı olarak biliniyor. Asgari ücretin açıklanmasının ardından şimdi gözler Aralık enflasyonuna çevrilmiş durumda. Aralık enflasyonunun 3 Ocak 2019 tarihinde açıklanmasıyla birlikte son 6 aylık oran da ortaya çıkmış olacak. Bu oran SSK ve Bağ-Kur emeklileri için maaş zammını ifade edecek. Memur ve memur emeklileri için ise enflasyon farkını ortaya koyacak. Ancak Aralık enflasyonu kaç çıkarsa çıksın memur ve memur emeklileri için enflasyon farkı almak kesinleşti.

YÜZDE 4 İLE 7.14 TOPLANACAK

Enflasyon farkı Temmuz ayında verilen yüzde 3.5'un üzerinde oluşan rakam kadar oluyor. 5 aylık enflasyon yüzde 10.64 çıktı. Buna göre de memur ve memur emeklilerinin alacağı fark yüzde 7.14 oldu.
Ocak'ta toplu sözleşmeden kaynaklanan yüzde 4'lük zam da zaten yapılacak. Böylece toplamda memur ve memur emeklilerinin alacağı zam oranı yüzde 11.14 olacak. Ancak dediğimiz gibi fark almaları kesin ve 7.14'lük oran da cepte.
Kesin rakamları 3 Ocak'ta öğreneceğiz.

SEÇİMDE ADAY OLACAK MEMURLAR DİKKAT!

31 Mart'ta yapılacak mahalli seçimler için istifa eden kamu görevlilerinin mal bildiriminde bulunması gerekiyor. Mal Bildiriminde Bulunulması Hakkında Yönetmelik'in 9 uncu maddesinin e bendinden de "Mal bildirimlerinin; görevi sona erenler için ayrılma tarihini izleyen bir ay içinde verilmesi zorunludur..." hükmü yer alıyor. Seçimler nedeniyle görevinden istifa eden memurların, istifa nedeniyle memurluk statüsü ile ilişiği kesildiğinden, bu hüküm gereğince istifa ettiği tarihten itibaren 1 ay içerisinde mal bildiriminde bulunması gerekmektedir. Bununla birlikte yine seçimler nedeniyle istifa eden memurun seçilememesi durumunda görevine dönmesi halinde de göreve başlayış belgeleri ile birlikte mal bildiriminde bulunması gerekmektedir.
Bizden hatırlatması..

ASGARİ ÜCRETTE BÜYÜK MUTABAKAT

Asgari ücret bildiğiniz gibi son yıllardaki en büyük artış oranıyla net 2.020,90 TL'ye yükseltildi. Bu yıl asgari ücrette sadece oran anlamında değil birçok konuda da ilkler yaşandı. İlk kez bir asgari ücretli çalışan komisyonlarda yer alarak kendi görüşlerini paylaştı. Yine çok nadir görülen bir mutabakat ile asgari ücret rakamı oy birliği ile alındı ve ay bitmeden kısa süre içinde açıklandı. Sonrasında özellikle iş camiasından da olumlu tepkiler geldi. Bu başarılı sonucun arkasında özellikle Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimat ve destekleriyle Çalışma Bakanımız Zehra Zümrüt Selçuk'un gece gündüz çalışması ve bakanlık personelinin katkıları çok büyük.
Hepsine milyonlarca çalışan adına teşekkür ederiz. Bu büyük mutabakatın yine sosyal tarafların bir araya gelmesiyle hazırlanacak yeni kıdem tazminatı reformunda da yaşanması en büyük dileğimiz.

MEMUR ADAYLARI DİKKAT!

Milyonlarca genç KPSS sınavına girerek kamu kurumlarında çalışmak istiyor. Kamu kurumları da memur alımlarını zaman zaman duyuruyor. Başta bölgemiz olmak üzere bazı kamu kurumu alım ilanları şöyle:

Ege Üniversitesi sözleşmeli arıyor: Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esasların Ek 2. maddesine göre, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde istihdam edilmek üzere, KPSS (B) grubu puan sırasına konulmak kaydıyla (Ayrıca yazılı veya sözlü sınav yapılmaksızın) personel alınacak.
ETİ Maden işçi arıyor: Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü Bandırma bor ve asit fabrikaları işletme müdürlüğü, Kırka bor işletme müdürlüğü, Bigadiç bor işletme müdürlüğü ve Kestelek açık işletme ve konsantratör birimi ile Emet bor işletme müdürlüğüne 198 sürekli işçi açıktan alınacak.

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum