Fakülte Mezunu Dağıtıcıların Görevde Yükselme Talebi

Fakülte Mezunu Dağıtıcıların Görevde Yükselme Talebi
KPSS sınavından yüksek puanlarla ve bin bir ümitlerle tercih ederek atandığımız PTT`de 2012 yılına kadar Posta Dağıtıcıları çalıştıkları süre içinde 4 yıllık fakülteyi bitirip kurumda da 5 yıl hizmetini  tamamlayanlar bir dilekçe ile gişe memurluğuna sınavsız bir şekilde geçiyordu. Bu bir ünvan yükselme değil ünvan değişikliğiydi. Sonra PTT anonim şirketi olduktan sonra 399 lu kadrolarda görevde yükselme ve ünvan değişiklerinde yapılan düzenleme ile kurum içi görevde yükselmelerde idari hizmet sözleşmesine

Ünvan değişikliği konusunda Başbakanımız Sayın BİNALİ YILDIRIM ın memur-sen'in bir programında fakülte mezunu dağıtıcılar için aynen şöyle  söz vermişti: “genel müdürünüze söyledim; çalışan çalıştığı esnada yüksek okulu bitirip memur statüsüne geçmek isteyenleri de, eldeki münhal müsait kadrolar çerçevesinde hemen gereğini yapacak,bunuda konuştuk bunun da kararının verdik”  UDHB'mız Ahmet ASLAN'ın da PTT nin Anonim Şirketi olma aşamasında bir televizyon programında 399 lu personelin görevde yükselmeleri için vermiş olduğu beyanda: “personel isterse sözleşmeli statüye geçebilecek,isterse geçmeyebilecek. Geçmek zorunda değil. İsterse sözleşmeli statüye geçsin isterse mevcut (399) statüsünde kalsın yükselebilme hakkı var. Personel açısından en ufak bir tedirgin olacak durum yok” ifadeleri videolarda da mevcuttur. Toplamda 1700 kadar 399 lu fakülte mezunu dağıtıcı arkadaşımız mağdur olmuştur. Bizim sorunumuz kadro veya görevde yükselme değil bizim sorunumuz dağıtıcılıktan gişe memurluğuna geçmek yani ünvan değişikliğidir. Gişe memurluğu dağıtıcılıktan bir üst ünvan değildir maddi anlamda da maaşımızda bir artış söz konusu değildir kurumumuza ekstra bir yük getirmeyeceğiz hatta maaşlarımızda düzey kesintisi sebebiyle bir miktar azalma olacağından kurumumuza yıllık yaklaşık 15.000.000 - 20.000.000 TL arası bir tasarruf sağlanmış olacaktır.  

Bu konuda kamu denetçiliği kurumuna da başvuru yaptık. Kamu denetçisi sayın Şeref Malkoç da fakülte mezunu postacıların anayasanın belirli maddeleri gereğince hak kaybına uğradığını,PTT nin bu uygulamasından vazgeçmesi için tavsiye kararı vermiştir.

Bu sebepler neticesinde; Posta ve telgraf Teşkilatının gelişen, değişen hizmetleri ve iş hacmindeki artışlardan ötürü ihtiyaç duyduğu, Gişe /Büro Görevlisi Pozisyonuna;399 sayılı KHK göre görev yapan bizlerden aynı statümüz ile karşılanmasını veya  mevcut özlük haklarımın korunarak görevde yükselme imkanımızın devam etmesi için  havuz yolu ile yükselebileceğimiz başka kurumlara nakillerimizin yapılmasını rica ediyoruz.

FAKÜLTE MEZUNU DAĞITICILARIN GİŞE VE BÜRO PERSONELİ OLMASININ ŞİRKETİMİZE FAYDALARI

1. Şirketimiz bünyesinde çalışan dağıtıcı personele kariyer planlaması yapılarak personelin moral motivasyonu artarak daha verimli çalışma ortamı oluşturulmuş olacak, personelin daha üst pozisyonlarda çalışma isteği ile bilgi birikimini artırma gayretiyle personel kalitesinde artış olacak.

2. Metal yorgunluğu gibi aynı görevde uzun süre çalışan personelde bedensel yorgunluk belirtileri başlamaktadır. Gerekli yeterliliği taşıyan dağıtıcıların gişe ve büro personeli olması ile dağıtım görevlerine genç, bedenen daha dinc personel alınarak dağıtımın daha verimli ve sağlıklı işlemesi sağlanacaktır.

3. Göreve yükselmedeki dikey hareketlilik ile kurum içinde bulunduğu her görevde bilgi ve tecrübe kazanmış personel ile her kademede kurum işleyiş ve kültürünü bilen gelişime ve yükselmeye açık personel ile çalışma imkanı sağlanacaktır.

4.Dağıtımda yükselme imkanının elverişli olması ile dağıtım personelinin kurum aidiyet duygusu zayıflamış dağıtım personelinin kurum aidiyet duygusu güçlendirilmiş olacak ve kurumu alanda temsil eden dağıtım personeli alanda kurumunu daha güçlü ve kaliteli şekilde temsil edecektir.

FAKÜLTE MEZUNU DAĞITICILARIN GİŞE VE BÜRO PERSONELİ OLMASININ DAĞITICIYA FAYDALARI

1. Fakülte mezunu Dağıtıcı personel yıllardır çalışmış olmasının (emeğinin) karşılığını almış olacaktır.

2. Fakülte mezunu Dağıtıcı personel kurumun bir parçası olduğunu kurumun kendisine değer verdiğini bilecek hizmet kalitesini artırmaya yönelik tutum ve davranış sergileyecektir.

3. Fakülte mezunu Dağıtıcı personel kendisi için rahatlıkla kariyer planlaması yapabileceği için hep bu bilinçaltında daha verimli bir şekilde çalışacaktır.

4. Lise mezunu veya önlisans mezunu olan dağıtıcı personel fakülteyi bitirebilmek için eğitime kendiliğinden yöneltilmiş olacak.

5. Özellikle bayan dağıtıcı personelimiz evine ve çocuklarına gerekli ilgi ve alakayı gösteremediği ve işimizin ağırlığından hem bedenen hem de psikolojik olarak bir yıpranma içerisinde olduğundan bayan dağıtıcılarımızın ailevi sorunlarının önüne geçilmiş olacaktır.

Kamubiz.com ÖZEL

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum