Gelir Uzmanları Seçime Küskün Giriyor

Gelir Uzmanları Seçime Küskün Giriyor
Gelir Uzmanları olarak 666 sayılı KHK ile diğer bakanlıklar ve kamu kurumlarında görev yapan uzmanlarda merkez taşra ayrımına gidilmezken, Maliye Bakanlığı ile Gelir İdaresi Başkanlığında görev yapan uzmanlarda merkez taşra ayrımına gidilmiştir. Bu ayrıma son verilerek gelir uzmanlarına 3600 ek göstergenin verilmesi, fiili olarak inceleme ve denetim yapan gelir uzmanlarına inceleme yetkisinin verilmesini talep ediyoruz.

Maliye Bakanlığına bağlı çalışan gelir uzmanları, 02/11/2011 tarihinde 666 sayılı KHK ile kamuda çalışan kariyer uzmanları özlük hakları eşitlenirken bu hükümden yararlandırılmayarak mağdur edilmiştir. Bakanlık bünyesinde merkez ve taşra ayrımından dolayı Türkiye’nin 81 İl, ilçe ve beldesinde vatandaşa hizmet etmekte olan ayrıca merkez birimlerinde geçici olarak çalışan yaklaşık 28.000 gelir uzmanı ve gelir uzman yardımcısı arkadaşımız özlük haklarında kariyerine göre değerlendirilmemiş kaderine terk edilmiştir. Anayasa Mahkemesi 666 KHK ile 375 sayılı KHK’ya eklenen gelir uzmanlarının merkez ve taşra ayrımı ile ilgili olarak yapılan itiraz başvurusu 23 Kasım 2016 tarihinde esastan incelemeye almış halen devam etmektedir.

Gelir Uzmanları olarak 666 sayılı KHK ile diğer bakanlıklar ve kamu kurumlarında görev yapan uzmanlarda merkez taşra ayrımına gidilmezken, Maliye Bakanlığı ile Gelir İdaresi Başkanlığında görev yapan uzmanlarda merkez taşra ayrımına gidilmiştir. Bu ayrıma son verilerek gelir uzmanlarına 3600 ek göstergenin verilmesi, fiili olarak inceleme ve denetim yapan gelir uzmanlarına inceleme yetkisinin verilmesini talep ediyoruz. Diğer kamu görevlilerine verilen 3600 ek göstergenin çalışanlara hayırlı olması temennisi ile adaletin sağlanması, yaptığı iş ve hizmetlerle ilgili hazineye karşı sorumlu olan gelir uzmanlarının da bu haktan yararlandırılacağına gönülden inanıyoruz. Bunun sonucunda çalışma barışı sağlanmış olarak motivesi güçlü bir Gelir İdaresi çalışanları ile 2023 Büyük Türkiye Hedefine ulaşarak ülkemizi güçlü bir ekonomi ile dünyada üst sıralara taşıyacağız. Saygılarımızla

Kamubiz.com ÖZEL HABER

YENİ FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
26 Yorum