Gençlik ve Spor Bakanlığı Sözleşmeli Spor Uzmanı ve Antrenörlerin Talepleri

Gençlik ve Spor Bakanlığı Sözleşmeli Spor Uzmanı ve Antrenörlerin Talepleri
2016 yılında KPSS ve mülakat ile Gençlik ve Spor Bakanlığına sözleşmeli spor uzmanı ve antrenör olarak atandık. Maalesef şu an kadrolu ve taşerondan kadroya geçen arkadaşlarımızdan daha düşük maaşla çalışıyoruz. Özlük hakları bakımından, tayin, görevde yükselme, çalışma süresi, ek tazminat gibi haklarımız bulunmamaktadır.

2016 yılında KPSS ve mülakat ile Gençlik ve Spor Bakanlığına sözleşmeli spor uzmanı ve antrenör olarak atandık. Maalesef şu an kadrolu ve taşerondan kadroya geçen arkadaşlarımızdan daha düşük maaşla çalışıyoruz. Özlük hakları bakımından, tayin, görevde yükselme, çalışma süresi, ek tazminat gibi haklarımız bulunmamaktadır. 

3289 SAYILI KANUN 30. MADDESİNE İSTİNADEN GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞINDA ÇALIŞAN

SÖZLEŞMELİ SPOR UZMANLARI VE ANTRENÖR KADRO TALEPLERİ HAKKINDA

1-Sözleşmeli Spor Uzmanlarının, görev yaptığı süre içerisinde teşkilat içerisinde değişim ve gelişim süreci başlattığı gözlerden kaçmamıştır. Teşkilatın her türlü temsili konusunda vatandaşla ve diğer kurumlarla oldukça başarılı bir iletişim kuran ve kurumu en güzel biçimde temsil etme başarısı gösteren bu arkadaşlarımızın haklarının korunması gerekmektedir. Bu bağlamda spor uzmanı ve antrenör arkadaşlarımızdan daha fazla verim alabilmek için kendilerine kadro verilerek çalıştıkları yıllarının hizmete sayılması gerekmektedir.

2- Eş durumu tayini: Eş durumu tayini yapamayan aileler eşlerinden çocuklarından ayrı bir şekilde çalışmakta buda toplumumuzun çekirdek yapısını oluşturan aile müessesine zarar vermekte aile bütünlüğünü yok etmektedir. Çocuklar annesiz babasız büyümek zorunda kalmaktadır. Ayrıca sözleşmelerde çakılı ibaresi bulunmamasına rağmen mazeret tayinleri yapılmamaktadır. Polis ve asker eşleri zorunlu hizmetteki eşlerinin yanına gidememektedir.

3- Sağlık özrü tayin hakkı: Sağlık özrü tayin hakkının olmayışı, hastası olan raporlu personelin bakmakla yükümlü olduğu anne, baba, eş, çocuklarının mağduriyetine sebep olmaktadır.

( Öncelikli eş durumu ve sağlık özrü olan mazeret tayini talebinde bulunan personelin 2 yıldır mazeret tayinleri yapılmamış dilekçeleri bakanlıkta beklerken Mayıs 2018 tarihinde aynı vasıfla tayin istenen şehirlere yeni personel alımı ilanına çıkılmıştır. )

4- Becayiş hakkı:  Bakanlığımızın 2017 ocak ayında becayiş yapma imkanı verilmiş fakat antrenörlere hem antrenör olma hem de branşlarımızın aynı olması gerektiği bildirilmiştir. 1 branşta atanmış 5 kişi olmasından dolayı becayiş uygulanamamıştır. 2018 Ocak ayında da farklı branşta becayiş hakkı tanındı fakat 5-10 kişi dışında faydalanabilme imkânı olmamıştır. Bu konuda bakanlığa yazılan yazılara olumlu ve olumsuz bir dönüş olmamıştır.

5-  Mayıs 2018 tarihinde Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğünün merkez ve/veya taşra teşkilatında istihdam edilmek üzere 3289 sayılı yasanın 30. Maddesine istinaden Sözleşmeli Spor Uzmanı ve Antrenör Çalıştırılması hükümlerine göre 1800 Antrenör ve 1400 Spor Uzmanı (1050 Spor Eğitim Uzmanı, 98 Spor Psikoloğu, 111 Spor Fizyoterapisti, 52 Spor Beslenmecisi, 42’si Kadın ve 47’si Erkek, 89 Spor Masörü) olmak üzere toplam 3200 sözleşmeli personel alımı yapılacaktır. Bu alımlarda tek il tercihi olduğundan yerleştirilecek personeller istedikleri ili tercih edeceklerinden dolayı görev yapan mevcut sözleşmeli spor uzmanı ve antrenörlerin tek tayin yolu olan becayiş olasılığını düşürecektir.

6- Brüt Maaş + Ek tazminat tutarı: Özlük haklarımızın kadrolu personel ile aynı seviyeye getirilmesi, maaş düzenlemesi getirilerek maaşlarımızın ek tazminat tutarıyla yükseltilmesinin kaldırılarak, maaşlarımızın emeklilikte olumsuz etkilenmemesi adına Sgk tutarlarının  brüt maaş  üzerinden yatırılmasını talep ediyoruz. Ek tazminat ile yükseltilen maaşların SSK primlerinin brüt maaş üzerinden yatmaması nedeniyle emekliliğe hiçbir etkisi olmamaktadır.

7- Maaş: 2016 yılında 950 Spor Eğitim Uzmanı ve antrenör ilanı yayınlanarak sözleşmeli olarak atama yapılacak illerde çakılı kadroda çalışacağı ve tayin hakkı olmadığı, antrenör olarak çalışan personel maaşlarının hizmet alımı personelden ( taşeron antrenörlerden ) daha düşük olacağı belirtilmemişti. 2018 yılında da bu durum aynı bizimle imzalanan sözleşmede bu durum belirtilmemiştir. Şu an lise mezunu taşeron antrenör kadroya geçmeden önce bizden daha fazla maaş alırken, kadroya geçince bizden daha fazla maaş almaya devam etmektedir.

8- Çalışma Süresi: Kadrolu antrenör ve spor eğitim uzmanları 5 gün 40 saat ile mesaisini tamamlamaktadır. Ancak sözleşmeli spor eğitim uzmanı ve antrenörlerin sözleşmesinde ……. İle ……. arası çalışabilir ve 1 gün izin yapar yazılması nedeniyle 10-11 saate kadar mesailerin uzadığı olmakta ve kadrolu personel gibi çalışamamaktadır. Ayrıca aynı sözleşme ile çalışan antrenörler bazı il müdürlüklerinde 6 gün çalışırken, bazıları 5 gün çalıştırılmaktadır.

9- Görevde Yükselme, Görevlendirme Ücreti Alma: Sözleşmeli personelin görevde yükselme, görevlendirme ücreti alma ve kendini geliştirme imkânı bulunmamaktadır. Bu konuda yönetmelik ya da özlük haklarımızın acilen iyileştirilmesi gerekmektedir.

10-Tayin Hakkı: Gençlik ve spor bakanlığı kredi yurtlar kurumu sözleşmeli personel alımını 4b statüsünde alırken gençlik ve spor hizmetlerinde çalışacak sözleşmeli personeli 3289 sayılı kanunun 30. Maddesine istinaden alımını yapmıştır. Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde bulunan sözleşmeli KYK personeline 3 yıl sonra tayin hakkı verilirken aynı bakanlığın spor il müdürlüklerinde çalışan sözleşmeli spor uzmanı ve antrenörlerin tayin hakkı bulunmamaktadır. Gençlik ve spor çalışanları olarak bu farkın ortadan kaldırılması ve mağduriyetin giderilmesi sağlanmalıdır.

11- Teşkilatta Genel Müdürlük ve Taşra birimlerinde idareci olarak görev yapan kişilerin mutlak suretle Spor alanında eğitim veren Yükseköğretim Kurumlarının birinden mezun olmaları gerekmektedir.

12- Görev tanımına göre çalıştırılma: Taşrada personel yetersizliği nedeniyle pek çok il ve ilçede çalışan personele unvanlarının gerektirdiği görevlerinin dışında farklı ve gereksiz işler yaptırılmaktadır. Örneğin: Sivil Savunma ile ilgili hiçbir tecrübesi, eğitimi ve bilgisi olmayan memurlara görev verilmektedir. Bu konuda personelin kadrosuna göre islerde çalıştırılması sağlanmalıdır.

Diğer kamu kurum ve kuruluşlarda çalışan sözleşmeli personellerle özlük hakları ve maaşlar konularında çok büyük farklılıklar mevcuttur. Bu konularda yardımlarınızı ve desteklerinizi bekler mağduriyetlerimize çözüm getirilmesi için somut adımlar atılmasını bekliyoruz.

Kamubiz.com ÖZEL

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
2 Yorum