Görevde Yükselme Sınavında Başarılı Olan Engelli Personel İstediği Yere Atanmalıdır

Görevde Yükselme Sınavında Başarılı Olan Engelli Personel İstediği Yere Atanmalıdır
09 Aralık 2018 tarihinde yapılan Görevde Yükselme Sınavı sonucu 12.04.2019-19.04.2019 tarihleri arasında yapılacak olan tercih başvurularını yapmaya hak kazanan adaylar arasında çeşitli engel gruplarında ve engelli yakını bulunan memur ve yardımcı hizmetler sınıfı personellerinin yer değişikliği talepleri hakkında Sendikamız Genel Başkanı Resul PARTİCİ ve yönetim kurulu üyelerimiz, 17 Nisan 2019 Çarşamba günü Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü yetkilileri ile görüşmüştür.

Yapılan görüşmede Devlet Memurlarının Yer Değiştirme Suretiyle Atanmalarına İlişkin Yönetmeliğin ilgili maddesinde bir defaya mahsus olmak üzere engelli memurun mazeretine binaen yer değişikliği talebinde bulunabileceği Danıştay İkinci Dairesinin Kararı ile iptal edilmiş olup, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Devlet Personel Başkanlığı’nca 27/11/2018 tarih ve 7585 sayılı görüş yazısı ile mezkur Yönetmeliğin Ek-3 üncü maddesinde yer alan diğer şartları sağlaması halinde kurum içi yer değişikliğinin bir defadan fazla yapılmasının mümkün bulunduğu değerlendirilmiştir.

Söz konusu görüşmede yetkililer; yapılacak olan tercihler sonucu yaşanacak mağduriyetlerin önüne geçilmesi amacıyla engelli ve engelli yakını bulunan personele gerekli kolaylığın sağlanacağını belirtmişlerdir.

Sendikamız, görevde yükselme tercih başvuruları sürecinde sıkıntı yaşayan üyelerimizin yanında yer alarak, kendilerine hukuki destek vererek sürecin takibini sağlayacaktır. Milli Eğitim Bakanlığı’na yaptığımız başvuru dilekçesine aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

Üyelerimizin ve kamuoyunun bilgilerine sunarız.

Bakanlığa yaptığımız başvurunun yazısı için tıklayınız

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum