Göreve yeni atanan lise ve lisans mezunu zabıta memuru 2018 güncel maaşı

Göreve yeni atanan lise ve lisans mezunu zabıta memuru 2018 güncel maaşı
Zabıta maaşları 2018'de ne kadar oldu? Belediyelerin zabıta teşkilatında görev yapan personel ne kadar maaş alıyor? KPSS ile Belediyelere zabıta memuru olarak yeni göreve başlayan (lise, yükseköğrenim mezunu) kamu çalışanlarının, 2018 yılı güncel maaşları ne kadar?

Zabıta maaşları 2018'de ne kadar oldu? Belediyelerin zabıta teşkilatında görev yapan personel ne kadar maaş alıyor? KPSS ile Belediyelere zabıta memuru olarak yeni göreve başlayan (lise, yükseköğrenim mezunu) kamu çalışanlarının, 2018 yılı güncel maaşları ne kadar?

ZABITA MEMURU OLARAK İŞE GİRENLER NE KADAR MAAŞ ALIYOR?

Belediyelerin zabıta birimlerinde, çeşitli öğrenim seviyelerinden mezun adaylar arasından KPSS sonucuna göre yapılan sınavlar neticesinde Zabıta Memuru kadro unvanlı Devlet memurları da istihdam edilebilmektedir.

Belediyeler; beldede esenlik, huzur, sağlık ve düzenin sağlanmasıyla görevli olup bu amaçla, belediye meclisi tarafından alınan ve belediye zabıtası tarafından yerine getirilmesi gereken emir ve yasaklarla bunlara uymayanlar hakkında mevzuatta öngörülen ceza ve diğer yaptırımları uygulamak üzere Zabıta Teşkilatı bulundurmaktadırlar.

Bu teşkilatlarda; Zabıta Daire Başkanı, Zabıta Müdürü, Zabıta Şube Müdürü, Zabıta Amiri, Zabıta Komiseri, Zabıta Memuru kadro unvanlarında zabıta personeli görev alabilmektedir. Zabıta teşkilatlarına Zabıta Memuru olarak girmek ise, belediyeler tarafından açılan ve KPSS puanı esas alınarak yapılan sınav sonucuna göre olmaktadır.

Zabıta Memuru kadrolarına; lise ve lise dengi okul, önlisans ve lisans mezunu adaylar arasından atama yapılabilmektedir.

Zabıta Memurlarının özlük hakları

**Zabıta memurlarının aylık maaşları, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa göre ödenmektedir.

**Zabıta memurları, her yıl bütçe kanunu ile belirlenen tutarda aylık maktu çalışma ücreti almaktadırlar. Aylık maktu çalışma ücretinin miktarı, görev yapılan şehir ve şehrin nüfusuna göre değişebilmektedir. 

**Bazı belediyelerde personele her ay Sosyal Denge Tazminatı ödenebildiğinden, bu belediyelerde görev yapan zabıta memurları da her ay sosyal denge tazminatı alabilmektedirler. Sosyal denge tazminatının aylık net miktarı 2018 yılının ikinci yarısında en çok 944 TL olabilmektedir.

**Belediye encümenlerinin kararıyla, belediye personelinden bazılarına yılda en çok iki defa olmak üzere ikramiye ödenebildiğinde, zabıta memurlarından bazılarının bu ödemeden yararlanması da mümkün olabiliyor. İkramiyenin bir defada alınabilecek miktarı büyükşehir belediyelerinde net 3.577 TL, diğer belediyelerde ise 2.484 TL olabilmektedir.

Göreve yeni başlayan “Zabıta Memuru” maaşı

Zabıta Memuru unvanlı kadrolarda göreve yeni başlayacak olanların farklı eğitim seviyelerinde maaşlarının ne kadar olacağı konusunda bilgi vermesi bakımından, 2018 yılının ikinci yarısında geçerli olan belirlemelere göre hazırladığımız tabloya aşağıda yer verilmiştir.

Tablodaki maaş hesaplaması, eş ve çocuk nedeniyle aile yardımından ve asgari geçim indiriminden yararlanmayan personele göre yapılmıştır.

Mezuniyet                           D/K        Aylık Net Maaş*

Lise                                     13/3        3.029 TL

Mesleki veya 
teknik lise                            12/2        3.030 TL

Önlisans 
(2 yıllık yükseköğrenim)     10/1        3.035 TL

Lisans 
(teknik ve sağlık olmayan)    9/1        3.036 TL


NOT:

*Aile yardımı ve asgari geçim indirimi bakımından, bekar (veya eşi çalışan) ve çocuksuz personele göre değerlendirme yapılmıştır.

*Maktu fazla çalışma ücreti ile sosyal denge tazminatı ve ikramiye ödemeleri dikkate alınmamıştır.

*Toplu sözleşme ikramiyesi ödemesi, sendika aidatı kesintisi ve zorunlu bireysel emeklilik primi kesintisi dikkate alınmamıştır.
memurunyeri

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.