Haberleşme İş Kolunda Yeni Memur Sendikası Güven Haber Sen Kuruldu

Haberleşme İş Kolunda Yeni Memur Sendikası Güven Haber Sen Kuruldu
PTT, TRT ve RTÜK gibi kurumlarında içerisinde bulunduğu Haberleşme İş Kolu alanında Güven Haber Sen isimli genç, geniş tabanlı ve faaliyet potansiyeli yüksek yeni bir memur sendikası kuruldu.

3 yıllık bir alt yapı çalışmasının sonucu olarak 01/10/2018 tarihinde İç işleri Bakanlığı, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Valilik uygunluk ve güvenlik kontrolleri sonrasında kurulmasına onay verilen yeni sendikanın mevcut durum incelendiğinde en kritik zamanda faaliyete geçtiği belirtiliyor.

Özellikle sosyal ve yazılı medyayı etkili kullanan Güven Haber Sen'in Türkiye genelindeki teşkilatlanma çalışmaları ise süratle devam ediyor. Öyle ki Güven Haber Sen'in üye sayısı geçen 10 gün sonrasında 800'leri geçmiş durumda.

Şimdilik sadece PTT içerisinde ağırlıklı olarak üyeleri olan sendikanın bu kurum dahilinde özellikle, 399'lu personellerin görevde yükselme haklarının ellerinden alınması, yıpranma payı hakkının geri kazanılması, fakülte mezunu dağıtıcıların memurluğa geçişinin sağlanması, İHS'li personelin iş güvencesinin sağlanması, ücret politikalarının yeniden düzenlenmesi ve görevde yükselme yönetmeliğinin yeniden sınav merkezli yapılmasının sağlanması gibi haklar veya kazanımlar için hukuk mücadelesi vereceğini araştırmalarımız sonucu elde etmiş bulunmaktayız.

Hali hazırda bulunan sendikaların aktif bir faaliyetlerinin bulunmadığını söyleyen PTT çalışanlarının Güven Haber Sen'in faaliyetlerini dört gözle beklediği bilinen bir gerçek, 10 günlük bir sendika olmasına rağmen gerek üyelik gerekse görev alımlarında hızla büyüyen yeni sendikanın bu beklentilere tatmin edici karşılıklar vereceğini düşünen azımsanmayacak kadar büyük bir kitle mevcut.

Yönetim Kadrosununu İdari Hizmet Sözleşmeli Personel ve 399 sayılı KHK'ya tabi personellerden oluşturan Güven Haber Sen'in sadece memur statüsündeki personele değil taşeron, hatta PTT Personel Adaylarına yönelik faaliyetlerinin de olması bekleniyor.

Kamubiz.com ÖZEL 

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.