Hakem Kurulu, memurlar için çalışma yapılmasını kararlaştırdı! İşte 2022 yılına kadar gerçekleşmesi için çalışma yapılacak konular

Hakem Kurulu, memurlar için çalışma yapılmasını kararlaştırdı! İşte 2022 yılına kadar gerçekleşmesi için çalışma yapılacak konular
Kamu Görevlileri Hakem Kurulu, bazı memurların mali ve sosyal haklarında 2020 ve 2021 yıllarına kadar çalışma yapılmasına karar verdi. 2022 yılına kadar gerçekleşmesi için çalışma yapılacak 5 konu şöyle olacak; bazı personele ek gösterge, Yükseköğretim kurumlarında görev yapanların kadro/görev unvan katsayıları, PTT’de çalışan başdağıtıcı ve dağıtıcıların çalışma yaş sınırı ve sağlık çalışanlarının icap nöbetine ilişkin düzenlemeler...

KAMU GÖREVLİLERİYLE İLGİLİ HANGİ KONULARIN GERÇEKLEŞMESİ İÇİN ÇALIŞMA YAPILACAK?

Kamu görevlilerinin 2020 ve 2021 yıllarına ilişkin mali ve sosyal haklarında bazı düzenlemeler yapan Kamu Görevlileri Hakem Kurulu, bazı konuların gerçekleşmesi için ise çalışma yapılmasını kararlaştırdı.

Ancak 2013, 2015 ve 2017 yıllarında imzalanan toplu sözleşmelerde üzerinde çalışma yapılacağı kararlaştırılmış olan konulardan bazılarının bugüne kadar gerçekleşmemiş olması, Kamu Görevlileri Hakem Kurulunun bu yıl aldığı Kararda gerçekleşmesi için çalışma yapılacağı belirtilen hususların da aynı akıbete uğrayabileceğini düşündürtmektedir

2022 yılına kadar gerçekleşmesi için çalışma yapılacak konular

Kamu görevlilerinin 2020 ve 2021 yıllarına ilişkin mali ve sosyal haklarında bazı düzenlemeler içeren Kamu Görevlileri Hakem Kurulu Kararında, 2020 ve 2021 yıllarında gerçekleşmesi üzerinde çalışma yapılacağı belirtilen 5 konu şöyle:

**Büyükşehir belediyelerine bağlı genel müdürlük daire başkanlarının ek göstergesi

Genel idare hizmetleri sınıfına dahil büyükşehir belediyeleri daire başkanları için ilgili mevzuatında öngörülen ek gösterge rakamından (3600), büyükşehir belediyelerine bağlı genel müdürlüklerin daire başkanlarının da yararlanması için çalışma yapılacak.

Ancak 2013, 2015 ve 2017 yıllarında imzalanan toplu sözleşmelerde de bu konuda çalışma yapılacağı belirtilmiş olmasına rağmen bugüne kadar herhangi bir düzenleme yapılmamıştır.

**Üniversite genel sekreter yardımcılarının ek göstergesi

Genel idare hizmetleri sınıfına dahil üniversite daire başkanları için ilgili mevzuatında öngörülen ek gösterge rakamından (3600), üniversite genel sekreter yardımcılarının da yararlanması için çalışma yapılacak.

Ancak 2013, 2015 ve 2017 yıllarında imzalanan toplu sözleşmelerde de bu konuda çalışma yapılacağı belirtilmiş olmasına rağmen bugüne kadar herhangi bir düzenleme yapılmamıştır.

**Yükseköğretim kurumlarında görev yapanların kadro/görev unvan katsayıları

Yükseköğretim kurumlarında görev yapanların “Yükseköğretim Kurumlarında Döner Sermaye Gelirlerinden Yapılacak Ek Ödemenin Dağıtılmasında Uygulanacak Usul ve Esaslara İlişkin Yönetmelik”te yer alan kadro/görev unvan katsayıları konusunda çalışma yapılacak.

Ancak 2015 ve 2017 yıllarında imzalanan toplu sözleşmelerde de bu konuda çalışma yapılacağı belirtilmiş olmasına rağmen bugüne kadar herhangi bir düzenleme yapılmamıştır.

**PTT’de çalışan başdağıtıcı ve dağıtıcıların çalışma yaş sınırı

PTT’de çalışan başdağıtıcı ve dağıtıcıların çalışma yaş sınırının “55”den “60”a çıkarılması konusunda çalışma yapılacak.

2015 ve 2017 yıllarında imzalanan sözleşmelerde de bu konuda çalışma yapılacağı belirtilmiş olmasına rağmen bugüne kadar herhangi bir düzenleme yapılmamıştır.

**İcap nöbeti

Sağlık hizmetlerinin sunumunda kaliteyi artırmak üzere “Yataklı Tedavi Kurumları İşletme Yönetmeliği”nin icap nöbetine ilişkin hükümleriyle ilgili gerekli çalışma yapılacak.
memurunyeri

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
4 Yorum