HAKSEN'den Haksızlık İzleme Merkezi kısa adı HİMER projesi

HAKSEN'den Haksızlık İzleme Merkezi kısa adı HİMER projesi
Kamu Çalışanları Hak Sendikaları Konfederasyonu HAKSEN tarafından geliştirilen ve AB Sivil Düşün Programı kapsamında desteklenenen, Türkiye’de bir ilk ve tek olarak hayata geçen Haksızlık İzleme Merkezi kısa adı HİMER projemize ait Konfederasyon Genel Merkezimizin hazırladığı eğitim programı geçtiğimiz haftasonu, Konfederasyonumuza bağlı Sendikaların İl Temsilcileri ve Genel Merkez Yöneticilerinin katılımları ile gerçekleştirildi.

Kamu personel mevzuatına aykırı idari işlem ve uygulamalar, yasal hakkın kısıtlanması veya yerine getirilmemesi, disiplin mevzuatına aykırı olarak yapılan idari işlemler, nakil, tayin ve görevde yükselme konularında yaşanan mağduriyetler vb konularla ilgili bireysel hak ihlallerinin yanı sıra çalışma hayatına ilişkin belirli bir konuda, kamu çalışanlarının bilgi edinmek amacıyla başvuru yapabileceği bir uygulama olan HİMER’e yapılan başvurulardan hiçbir ücret vb. talep edilmeyecek, sendikalara üyelik şartı aranmaksızın bütün kamu çalışanlarına hizmet verilecektir..

Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan, 4688 sayılı Kamu Görevlileri ve Toplu Sözleşme Kanunu kapsamında sendika üyesi olabilecek bütün kamu personelinin bireysel olarak başvurabileceği HİMER, Konfederasyonumuz tarafından oluşturulan bir ekiple, başvuru yapan kamu çalışanlarına tamamen bağımsız ve tarafsız olarak hizmet verecektir.

Kullanımı ve başvuru işlemleri son derece kolay olan HİMER projemize, Sendikamız tarafından hizmete sunulan web sayfası (www.himer.org) üzerinden “Himer başvuru” seçeneğini tıklayarak geçerli bir e-posta hesabı ile kolaylıkla başvuru yapılabilir ve yaşanan mağduriyet ve hak ihlalleri ile ilgili olarak, çalıştığınız kamu kurumu ve yöneticileri ile karşı karşıya gelmeksizin, sorunlarınıza destek bulabilirsiniz.

Başvuru sahibine geri bildirim yapılabilmesi için görev yeri, geçerli bir e-posta adresi ve telefon iletişim bilgisi ile varsa başvuruya ilişkin bilgi ve belgelerin talep edileceği HİMER projemizde, başvuranın kimlik ve çalışma yerine ait özel bilgileri kesinlikle 3. şahıs ve kurumlarla paylaşılmayacak, ancak başvuranın kabulü ve rızası ile gerektiğinde bu bilgilerin paylaşımı  sözkonusu olabilecektir..

Başvurunun incelenmesi sonucunda, başvurunun niteliğine göre;

  • Bireysel işlemle ilgili başvuru sahibine yasal haklarının bildirilmesi,
  • Söz konusu mağduriyetin giderilmesi için izlenebilecek yasal yolu gösterme,
  • Başvuru sahibinin onayı ile gerektiğinde kamu makamlarına başvuru yapılması ve geneli ilgilendiren konularda kamuoyu gündemine taşınması.
  • Düzenleme yapılması gereken hususların idare veya yasama organına iletilmesi gibi çözüm yolları, başvuran ile ve kendisinin onayı ve bilgisi dahilinde birlikte veya başvuranın bireysel olarak gerekli müracaatları için öneri ve bilgilendirmeler yapılacaktır.

Başvuru sahibine en kısa sürede web sayfası üzerinden geri bildirim yapılacak, aynı zamanda başvuru sahibi başvurusunun güncel durumunu web sayfası (www.himer.org) üzerinden takip edebilecektir. Geri bildirim süresi, başvurunun içeriğine bağlı olarak değişkenlik gösterebilir. Başvuru sahibinin kişisel bilgileri kesinlikle gizli tutulacak ancak başvuru sahibinin veya diğer şahısların konuya ilişkin kamuya açık paylaşımından sendikamız sorumlu olmayacaktır.

Sendikamızın başvurulara vereceği cevaplar tavsiye ve bilgilendirme niteliğinde olup, başvurucuya yapılan geri bildirime dayanarak yapacağı işlemler ve hukuki sonuçları hakkında sendikamızın herhangi bir hukuki sorumluluğu bulunmayacaktır.

Türkiye’de bir ilk ve tek olarak Konfederasyonumuz tarafından hayata geçirilen HİMER Projemizin, kamu çalışanlarımıza ve kurumlarımıza hayırlı olmasını dileriz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.  www.himer.org

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.