Hükümetten emeklilikte yaşa takılan ve 3600 ek gösterge açıklaması

Hükümetten emeklilikte yaşa takılan ve 3600 ek gösterge açıklaması
TBMM'de 2019 yılı merkezî yönetim bütçesi görüşmelerinde soruları yanıtlayan İçişleri Bakan Süleyman Soylu ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk 3600 ek gösterge ve emeklilikte yaşa takılanlara ilişkin açıklamalarda bulundu.

AİLE, ÇALIŞMA VE SOSYAL HİZMETLER BAKANI ZEHRA ZÜMRÜT SELÇUK – Ek göstergeye gelince… Cumhurbaşkanımızın verdiği her sözün biz arkasında durduk ve cumhurbaşkanımızın verdiği her söz de tutuldu. Dolayısıyla AK PARTİ bugüne kadar vermiş bulunduğu her sözü eksiksiz olarak yerine getirdi. Takip ediyor musunuz bilmiyorum ama daha üç gün önce, 13 Aralık 2018 tarihinde Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından kamuoyuna açıklanan İkinci 100 Günlük Eylem Planı’nda öğretmenlerin ek göstergelerinin 3600’e çıkarılacağına dair madde bulunmakta.

“Emeklileri korumuyoruz.” denildi. Biz emeklilerimizi daime koruyoruz. Yılda iki defa emekli ikramiyesi veriyoruz ayrıca promosyon ödemelerini de yapıyoruz. Sizin de takip ettiğiniz üzere 1.000 TL’nin altında emekli aylığı kalmaması yönündeki teklif Plan ve Bütçe Komisyonundan geçti. Dolayısıyla bundan sonra 1.000 TL’nin altında emekli maaşı alan emeklimiz de kalmayacak. Yine rakamlar, eğer emeklilerimizi biz korumuyorsak… 2002’de gayrisafi yurt içi hasıla içindeki oran, emeklilere yapılan ödeme oranımız yüzde 4,6’yken bu rakam şu anda yüzde 6,97. Dolayısıyla nasıl oluyor da emeklilerimizi korumuyoruz?

Emeklilikte yaşa takılanlar… “Bu konuyu hiç konuşmuyor.” deniyor, bu konuda zaten Cumhurbaşkanımız gündemimizde olmadığını belirtti ama öncelikle ben de konuşmuş olmak adına, sorunuzu cevaplamış olmak adına şunu söylemek isterim: Burada bir yanlış algılama var, emeklilikte yaşa takılma yanlış bir kavramsallaştırma çünkü emekliliğin temel şartlarından biri ve olmazsa olmazı belirli bir yaşı tamamlamak. Bütün dünyada emeklilik için de bir yaş sınırı mevcut.

İÇİŞLERİ BAKANI SÜLEYMAN SOYLU - Sorulara cevap olarak ilk önce polislerimizin 3600 ek göstergesiyle başlamak isterim. Bunu Millî Eğitim Bakanımız da söyledi, Sayın Cumhurbaşkanımız da; polislere, öğretmenlere, hemşirelere –yanılmıyorsam imamlara- 3600 verilecek, iki iki daha dört.

Kamubiz.com ÖZEL /ANKARA

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
4 Yorum