Hükümetten İkinci 100 günlük eylem planında neler bekleniyor?

Hükümetten İkinci 100 günlük eylem planında neler bekleniyor?
Hükümetin 100 günlük eylem planının 3 Ağustos 2018 Cuma günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanmasının ardından, İkinci yüz günlük eylem planı hazırlıklarının başladığı ve yol haritasında halkın istek ve taleplerinin yer alacağı kamuoyuna yansımıştı. Hükümetin ikinci 100 günlük eylem planında hangi hususların yer almasını gerektiğine yönelik takipçilerimizin sitemize bildirdiği talep ve önerileri aşağıda sunulmuştur.

EMEKLİLİKTE YAŞA TAKILANLAR

#EmeklilikteYaşaTakılanlar
19 yıllık mağduriyetimizin bitirilmesini talep ederiz Vekillerimiz den . Sorunumuzu anlatmadığımız platorm kalmadı 16 yıldır! Hala #EmeklilikHakkıGaspEdilenler resmen @Akparti nin keyfini bekliyor! Biz diyoruz ki işimiz yok,gelirimiz yok onlar diyor ki gençsiniz! Biz diyoruz ki gençsek siz bize iş verin onlar diyor ki yaşlısınız! Söyleyin suçlu kim!

AİLE VE ÇALIŞMA BAKANLIĞI PERSONELİ

#AileveÇalışmaBakanlığıEkderseKadro
Kamuda tam zamanlı çalışıp özlük hakları olmayan tek kamu çalışanları biziz ÖZLÜK haklarımızı istiyoruz. Bu konuda artık çözüm istiyoruz. Desteklerinizi Bekliyoruz. Yıllardır hiçbir özlük hakkı olmayan ekdersli çalışanlar hakkını istiyor.Adimizek dersli ama 12 ay tam zamanlı çalışıyoruz. DEVLET KUL HAKKI YEMEZ!!! Yıllık izni süt izni hic bir hakka sahip olmadan yıllarca fedakarca çalısan aile bakanlıği ek ders meslek elemanlarının kanayan yarasına çozum uretilsin lutfen. Aile Bakanlığın'da ek ders karşılığı çalışan personelin hangi hakları YOK 1- Yıllık, doğum, ölüm, hastalık, süt izni 2- 30 gün üzerinden sigorta 3- Resmi tatillerde ücret 4- Eğitim, yolluk ve danışmanlık ücret 5- Kadro HAKKI YOK!!!!!

MALİYE BAKANLIĞI

#Kurumiçigeliruzmanlığısınavı 
Seçim beyannamesinde konulan ve daha öncede Sn @naci_agbal  tarafından söz verilen ve 7 yıldır yükselme hakkı bekleyen, aynı işi yapıp da düşük maaş alan vergi dairesi çalışanlarının #Kurumiçigeliruzmanlığısınavı sözü tutulsun artık lütfen. Sn @RT_Erdogan

MEMUR ÖĞRETMENLER

@ogretmen_memur 
Kamuda memur olarak görev yapan memur öğretmetmenlerin 2012 yılından bu yana elimizden alınan kutumlararası geçiş hakkının iade edilmesini talep ediyoruz. Sn yetkili kamuda cesitli kadrolarda calisip ögretmenlik diplomasina sahip binlerce calisan bulunmaktadir. 2012 de degisen bir yonetmelik maddesi ile meb e gecis haklarimiz elimizden alindi.bu hakkimizin geri iadesini talep ediyoruz. KPSS ile kazanılan #KadrolarımızEÖHyeAktarılsın öğretmen olmuş  YönetmelikDeğişikliğiMağduru memurlar 31.08.2012den beri bekliyor..657 nin 74 maddesi gereği eğitimini aldığımız mesleği yapmak istiyoruz. Her eşitlik adalet anlamına gelmediğini 2012 yılından beri yetkililere anlatmaya çalıyoruz.2012 de alınan kurumiçi kurumlararası atanma hakkımızın geri verilmesini istiyoruz #MemurÖğretmenlerMağdurOLMASIN 

ÜNİVERSİTELİ İŞÇİLER

#universiteliisciler
üniversite mezunu işçilerinde bir talebi var mezun oldukları alanlarda çalıştırılmak

UZMAN ÇAVUŞLAR

Uzman Çavuş Kaynaklı sivil memur emeklisiyiz 45 yaşından sonra 6000 sayılı  kanun gereği  üç beş ay sivil memurluk yaptık  resen emekli edildik kanun gereği sivil memur emeklisi edildik uzman erbaş emeklisi olmak istiyorum kimliğimizi iadesini talep ediyorum  iyi çalışmalar.

ÖĞRETMEN, SAĞLIK PERSONELİ VE MEMUR ATAMALARI

Binlerce Sağlıkçı Yüksek Puanlarla Mağdur #Ek_Atama Bekliyor Duyurun Sesimizi @drfahrettinkoca

Elektrik Elektronik Mühendislerine kayda değer sayıda kadro verilmesini ve artık yüksek puanlarla açıkta kalma sıkıntısı yaşanmamasını istiyoruz .

117 bin öğretmen açığının olduğu bir dönemde 40 bin öğretmen ataması ihtiyaçtır...Öğretmen ihtiyacı 100 bini geçmişken 20 bin atama çok yetersizdir. Atamalar artarak devam etmelidir.

YARDIMCI HİZMETLER SINIFI

#EngellidenHizmetliOlmaz 
Kamuda çalışan yardımcı hizmetler sınıfındaki engelliler Genel İdare Hizmetleri Sınıfına sınavsız geçirilmesi müjdesi bekliyor. Kamuda çalışan yardımcı hizmetler sınıfındaki engelliler Genel İdare Hizmetleri Sınıfına sınavsız geçirilmesi müjdesi bekliyor.

2010 KPSS

2010 kpss de 13000 den fazla, ailelerle birlikte on binlerce mağdur var. Fetönün bizlerden çaldığı kadrolarımızı istiyoruz. 2010 kpss haklari calinan yavrularimizin haklarinin iadesi ni gundeme alinmasi 2010KPSS fetönün magdur edip hakkini çaldiklarinin hakkini iade etmelerini talep ediyoruz. Sorun açik ve çözum bekliyoruz.

SÖZLEŞMELİ ÇALIŞANLAR

ACİLEN Sözleşmeli öğretmene EŞ DURUMU ÖZRÜ ve KADRO KADRO KADRO ..

Kamuda ikinci sınıf muamelenin önüne geçmek için 4Bli ve diğer sözleşmeli personeller 5 yıldır KADRO bekliyor. .

Sözleşmeli Öğretmenler KADRO bekliyor. Esit ise esit HAK istiyor. Sözleşmeli öğretmen artık eş özrü istiyor.. 3. Seneye girdik.. öğretmeni ailesinden mahrum etmek ögretmeni tüketen en ağır zulümdür..Es tayini istiyoruz Ailelerimiz perişan oldu yavrularımız öksüz yetim kaldı sebepsiz yere lütfen anlayın bizleri

5393 ve tum sozlesmeilere kadro bekliyoriz

4B SÖZLEŞMELİ MEMURLAR   KADRO BEKLİYOR

Talebimiz belli 4b 4a olsun ayrım bitsin özlük hakları eşitlensin 4b uygulaması farklılıkları son bulsun. Kpss ile atanmış 4bli kadro bekliyor. Adalet sağlansın. 4+2 ye tabi bile olmayan 4 b'lilerin hakkı verilsin artık es durumu tayın hakkı görevde yükselme hakkı tanınsın

Diyelim ki belediye başkanı , belediyenin kaynaklarını iyi kullanamadı ; belediye zarar etti..BİT çalışanlarının maaşını ödeyemez duruma geldi ya da işten çıkartacak duruma geldi..Faturayı kim ödeyecek?Ne iş garantimiz ne de maaş garantimiz var BİT KADRO DEĞİLDİR !!!!!

"TeklifiVerin KadroGelsin" 4/B kadro istiyor İmamlar tam 5 senedir kadro bekliyor 2013den beri

KONUT KREDİSİ VE DİĞER TALEPLER

#konutkredisi konut faiz oranları biran once dusmelı   müteahhite verdıgım kapora  geri alamadık ve 2.15 orandan kredi cektık suan hem yenı ev almak ısteyenlere hemde bu yuksek tutardan faiz cekenlere yapılandırma yapılmalı yardımlarını beklıyoruz. Herkesin faydalancağı 0.99 şeklinde konut kredi kampanyası bekliyoruz

#SüreliNafakaKriterleri #süresiznafaka #SüresizNafakaZulümdür ...öncelik kesinlike 6284 yasası olmalı  kadın cinayetleri süresiz nafaka hapis madi manevi tazminat altınlar cocuk velayeti 5 6 yıl süren davalar ve en can alıcı nokta sürezi nafaka..aile yapımız yok ediyor..adaletsiz . Konut kredilerinde kampanya bekliyoruz binlerce aile mağdur durumda,herkesin yararlanabileceği uygun konut kredi oranları olsa,binlerce ailenin yüzü gülecek.@murat_kurum @RT_Erdogan #konutkredisi

Editörün Notu: Talep ve önerilerinizi yorum olarak ekleyebilirisiniz.

Kamubiz.com ÖZEL / ANKARA

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
27 Yorum