İlkokullarda Yetiştirme Programı (İYEP) 2018 Uygulama Kılavuzu Yayımlandı

İlkokullarda Yetiştirme Programı (İYEP) 2018 Uygulama Kılavuzu Yayımlandı
İlkokullarda görevli sınıf öğretmenleri tarafından 3. ve 4. sınıflarda Yetiştirme Programının uygulanmasına yönelik usul ve esasları açıklayan İYEP 2018 kılavuzu yayımlandı. Öğrenci Belirleme Aracı ve Öğrenci Değerlendirme Aracı nedir? İYEP okul, ilçe ve il komisyonu nasıl oluşturulacak? ÖAB'nın uygulanması ve İYEP modülüne işlenmesi ne zaman yapılacak? İYEP öğrenci gruplarının oluşturulması ve İYEP İş Takvimine ait diğer ayrıntıları açıklayan uygulama kılavuzu haberimizde..

Milli Eğitim Bakanlığınca İlkokullarda Yetiştirme Programı (İYEP) doğrultusunda hazırlanan uygulama kılavuzunu yayımladı. İYEP İş Takvimi, e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi İYEP İşlemleri Modülü, Komisyonların Oluşturulması,  İYEP Öğrenci Gruplarının Oluşturulması,  İYEP’te Tutulacak Defter, Dosya ve Formlar 


Programın Ölçme ve Değerlendirme Yaklaşımları
İYEP’e dâhil edilecek öğrencilerin tespitinde kullanılacak ÖBA, açık uçlu ve kısa cevaplı sorulardan oluşmaktadır. Bu kapsamda İYEP sürecinde üç tür değerlendirme yaklaşımı benimsenir.

e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi İYEP İşlemleri Modülü
Öğrencilerin belirlenmesi, öğrenci gruplarının oluşturulması, öğretmen görevlendirilmesi, görevli öğretmenlerin onay listelerinin alınması, öğrencilerin modüller arası geçişleri, programdan çıkarılması veya
programa dahil edilmesi gibi iş ve işlemler e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi İYEP İşlemleri Modülü üzerinden yürütülür.

İYEP İşlemleri Modülünde Öğretmenin Yapacağı İşlemler:
• ÖBA verilerinin girişi
• İlgili modül kazanımlarına ulaşan öğrencilerin bir üst modüle geçişi
• ÖDA verilerinin girişi
İYEP İşlemleri Modülünde Okul Yöneticisinin Yapacağı İşlemler:
• Öğrenci gruplarının tanımlanması
• Veli muvaffakatnamesi alınan öğrencilerin sisteme girilmesi
• Öğretmenlerin göre

Komisyonların Oluşturulması

İYEP Okul Komisyonu
Okul müdürünün veya müdür yardımcısının başkanlığında, üç sınıf öğretmeni ile varsa rehberlik öğretmeninden oluşur. Oyların eşitliği hâlinde başkanın kullandığı oy yönünde çoğunluk sağlanır. Birleştirilmiş sınıf uygulaması yapılan ilkokullarda komisyon mevcut öğretmenlerden oluşur. Tek öğretmenli birleştirilmiş sınıflı ilkokullarda müdür yetkili öğretmen komisyonun görevini yapar. Okul komisyonu ders yılı başında yapılan öğretmenler kurulu toplantısında oluşturulur.

İYEP İl/İlçe Komisyonu
İlkokullarda Yetiştirme programı, illerde temel eğitimden sorumlu il millî eğitim müdür yardımcısı/şube müdürü başkanlığında ilçelerde ise temel eğitimden sorumlu şube müdürü başkanlığında oluşturulur. Komisyonda ayrıca iki ilkokul müdürü ve bir sınıf öğretmeni ile bir rehberlik öğretmeni yer alır. Oyların eşitliği hâlinde başkanın kullandığı oy yönünde çoğunluk sağlanır. İl ve ilçe komisyonu eylül ayının son haftasına kadar oluşturulur.

İYEP Öğrenci Gruplarının Oluşturulması
• Bir İYEP grubunun 1-6 öğrenciden oluşturulması esastır, 6 öğrencilik bir grup tamamlanmadanbikinci grup açılamaz. Ancak bu sayı en fazla 10 öğrenciye kadar çıkarılabilir. (10 öğrenciye kadar çıkması durumu okulun fiziki şartlarının uygun olmaması halinde geçerlidir.)
• İYEP öğrenci gruplarının oluşturulmasında; öncelikle aynı ders modülünde okuyan öğrencilerin bir arada gruplanması, bunun sağlanamadığı durumda aynı dersi okuyanların bir arada gruplanması ya da birleştirilmiş sınıf yaklaşımı ile İYEP grupları oluşturulması sağlanır.


 

İYEP KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ.

Kamubiz.com ÖZEL

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
2 Yorum