İnfaz Koruma Memurları Emniyet Hizmetleri Sınıfına Alınacak Mı? Sözleşmeli İKM Personeline Kadro Verilecek Mi? (Soru Önergesi)

İnfaz Koruma Memurları Emniyet Hizmetleri Sınıfına Alınacak Mı? Sözleşmeli İKM Personeline Kadro Verilecek Mi? (Soru Önergesi)
Ceza ve infaz koruma memurlarının Emniyet Hizmetleri Sınıfına dahil edilmesi ve özlük haklarının iyileştirilmesine ilişkin yazılı soru önergesi verildi. Sözleşmeli olarak çalışan ceza ve infaz memurlarının kadroya alınması için bir çalışma yapılmaktadır?

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA 
Aşağıdaki sorularımın Adalet Bakanı Sayın Abdulhamit GÜL tarafından Anayasanın 98'inci ve İçtüzüğün 96 ve 99'uncu maddeleri gereğince yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim. 25.03.2019
Abdulkadir KARADUMAN/ Konya Milletvekili 

Ceza ve infaz koruma memurları, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun Sınıflandırma başlıklı II. Kısım’ın 36. Maddesi'nde Genel İdare Hizmetleri Sınıfında yer almaktadırlar. Ceza ve infaz koruma memurları, ceza ve tutukevlerinde asayiş ve güvenliği sağlamakla görevli olup genellikle şehir merkezlerinden uzakta kurulan ceza ve tutukevlerinde görev yapmakta oldukları için diğer Genel İdare Hizmetleri Sınıfına mensup memurlara nazaran güvenlik ve mahrumiyet konularında sorunlar yaşamaktadırlar. 

Bu duruma bağlı olarak; 
1.
Ceza ve infaz koruma memurlarının emniyet sınıfına geçirilmeleri için ihtiyaç ve talepler dikkate alınarak herhangi bir çalışma yürütülmekte midir?

2. Eşit sorumluluk, eşit iş yükü ve eşit zorluklar dikkate alındığında kamuda eşit işe eşit ücret ilkesi gereği ceza ve tutukevlerinin asayiş ve güvenliğinden sorumlu ceza ve infaz memurlarına emniyet sinifi mensuplarından daha az ücret ödenmesinin yasal dayanağı nedir? Ücret ve özlük hakları konusunda ceza ve infaz koruma memurları için bir iyileştirme planlanmakta mıdır? 

3. Sözleşmeli olarak çalışan ceza ve infaz memurlarının kadroya alınması için bir çalışma yapılmaktadır? 

4. Aynı koşullara tabi olan ve aynı görevleri icra eden sözleşmeli personelin özlük hakları ve ücretlerinin kadrolu personel ile eşitlenmesi için bir çalışma yürütülmekte midir?

Kamubiz.com ÖZEL ANKARA

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
7 Yorum