İŞ-KUR TYP çalışanlarına kadro Meclis'e taşındı (6 Kasım 2019)

İŞ-KUR TYP çalışanlarına kadro Meclis'e taşındı (6 Kasım 2019)
Toplum Yararına Çalışma Program kapsamında dokuz ay geçiçi çalışan işçilerin kadro talebi 6 Kasım 2019 tarihinde Meclis'e taşındı. Kocaeli Milletvekili Kani Beko TBMM'de bugün yaptığı konuşmasında 'TYP’liler çalıştıkları kamu kurumlarının daimi işçisi olmak istiyorlar, TYP’liler kadrolu işçi olmak, güvenceli çalışmak istiyorlar,' dedi.

KANİ BEKO (Kocaeli) – Sayın Başkan, değerli milletvekilleri; kamuoyunda bilinen adıyla “Toplum Yararına Çalışma Programı” Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) aracılığıyla yürütülen bir geçici istihdam çalışmasıdır. İŞKUR’a kayıtlı işsizler dokuz ayı geçmemek üzere çevre temizliği, ağaçlandırma, park, bahçe düzenlemesi, okullarda bakım, onarım, temizlik, vadi ve dere ıslahı, erozyon engelleme gibi işlerde çalışıyor ve son on yıla baktığımızda, toplam çalışan sayısının 2 milyona ulaştığını söyleyebiliriz. 

TYP’lilerin en çok çalıştıkları yerler ise belediyeler ve okullar. Bu nedenle, TYP programlarında özellikle seçim öncesi dönemlerde çok ciddi bir artış yaşandığını görüyoruz. Bu program AKP tarafından bir siyasi rant aracı olarak kullanılmaktadır; bu durum kabul edilebilir değildir. TYP’liler üç aylık, altı aylık, dokuz aylık geçici iş değil kalıcı iş istiyorlar, TYP’liler çalıştıkları kamu kurumlarının daimi işçisi olmak istiyorlar, TYP’liler kadrolu işçi olmak, güvenceli çalışmak istiyorlar, TYP’liler… 

Kamubiz.com ÖZEL/ ANKARA

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
2 Yorum