İŞKUR TYP çalışanlarının kadro talebi ve mağduriyeti TBMM'de dile getirildi

İŞKUR TYP çalışanlarının kadro talebi ve mağduriyeti TBMM'de dile getirildi
TYP kapsamında istihdam edilen personel işçi sayılmadıkları için İş Kanunu’ndan doğan hiçbir hakka sahip değildir; kıdem tazminatı, ihbar tazminatı, sendikalaşma hakkı, sosyal yardımlardan faydalanma gibi haklardan mahrum kalmaktadır. İşte Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan'ın TYP çalışanlarının taleplerine yönelik bugünkü Meclis konuşmasının tamamı:

UĞUR BAYRAKTUTAN (Artvin) – 

1- TYP kapsamında İŞKUR’a bağlı olarak  devlet okullarında çalışan güvenlik görevlileri, iş yerinde süreklilik talep etmektedirler. 

2- Her yeni eğitim öğretim yılının başında İŞKUR’a başvuran özel güvenlikçiler yaptıkları başvuruların ardından kura, mülakat gibi aşamalardan geçerek geçici süreli olarak okullarda göreve başlamaktadırlar. 

3- Haziran ayının sonuna gelindiğindeyse ilgili personel TYP’de bulunan zaman sınırı kuralı nedeniyle çalıştıkları iş yerinden ayrılmak zorunda kalmaktadır. 

4- Ayrıca, ilgili personel, haziran ayında işten çıkarıldıktan sonra belli bir süre işsiz kaldıkları ve bu süreçte şartları sağlayamadıkları için işsizlik ödeneğinden de yararlanamamaktadır.

5- TYP kapsamında istihdam edilen personel işçi sayılmadıkları için İş Kanunu’ndan doğan hiçbir hakka sahip değildir; kıdem tazminatı, ihbar tazminatı, sendikalaşma hakkı, sosyal yardımlardan faydalanma gibi haklardan mahrum kalmaktadır. 

6- Binlerce öğrencinin okuduğu kurumlarda dikkatli davranmak ve onlara gelebilecek zararları hızlıca ortadan kaldırmak açısından güvenlik görevlilerinin sürekliliği çok önemli bir husustur çünkü güvenlik sistemi, çevreyi, kişileri kayıt altına almak…

Kamubiz.com ÖZEL/ANKARA

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
34 Yorum