İŞKUR - TYP personeline kadro için soru önergesi

İŞKUR - TYP personeline kadro için soru önergesi
2019 yerel seçimler öncesi typ çalışanlarına kadro verilecek mi? Toplum Yararına Program TYP kapsamında çalışanlara kadro verilmesine yönelik bir çalışma düşünülmekte midir? Milli Eğitim Güvenlik personeli ve temizlik personeli, sağlık, orman, kültür, özel idare, belediye, müftülükte çalışan İŞKUR TYP çalışanlarına kadro verilecek mi? TYP çalışanlarına kadro verilmesi talebine ilişkin yazılı soru önergesi TBMM Başkanlığına soruldu.

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI'NA 
Aşağıdaki sorularımın Anayasa'nın 98 ve TBMM İçtüzüğünün 96. Ve 99. Maddeleri uyarınca T.C. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Fuat Oktay tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını arz ederim. Saygılarımla. 03.12.2018 
Ömer Fethi Gürer / Niğde Milletvekili 

Tarafıma ulaşan onlarca başvurudan birinde: "TYP ailesinin çalışanlarının selamlarını iletiriz. TYP çalışanları; kamu çalışanları olup kursiyer görünen, en çok kamuda ezilen, hiçbir sosyal haktan faydalanamayan izin süresi dahi olmayan, 6 ay çalışıp daha sonra çalışma süreleri biten, 3 ay bekleme süresini beklemek zorunda olan, bu süreçte işsizlik kaygısı taşıyan, tekrar başvuru yaptığında işine geri dönüp dönmeyeceğini bile bilmeyen, Milli Eğitim Güvenlik personeli ve temizlik personeli, sağlık, orman, kültür, özel idare, belediye, müftülükte çalışan kamu çalışanlarıdır. 

3 ay süre zarfında yeni alım olduğunda işe yeni alımlardan 3 ay bekleme süresini doldurmadığımız gerekçesiyle ya da başvuru yapmamakta ya da bu süreçte işe girsek dahi bir alışabilirsiniz gerekçesi ile 3 ay bitiminde işimize son verilmektedir. Bu durum hem bizlere hem de çalıştığımız kurumlara bir nevi eziyet teşkil etmektedir. Tam kurumumuza alışmış, çalıştığımız amirlere şefliklerimizdeki işlerimize vakıf olduğumuz dönemde işimizden olmaktayız. İşimiz geçici süreli işler olmadığı ve kurumlarda asıl işi yapmamıza rağmen taşeron bile kabul edilmeyip hiçbir kadro hakkından yararlanamayan kesimiz. İşin özeti kadro talep etmekteyiz. Bu ekmek davamızda bize ses olmanızı duyulmayan görülmeyen biz işçilere önder olmanızı istiyoruz”. 
Buna göre: 
1) TYP çalışanlarına kadro verilmesine yönelik bir çalışma düşünülmekte midir?

Kamubiz.com ÖZEL /ANKARA

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
36 Yorum