İşte yeni yasama yılında memur ve emeklilerin beklentileri

İşte yeni yasama yılında memur ve emeklilerin beklentileri
TBMM Yeni Yasama yılına başlarken, toplumun her kesiminin olduğu gibi kamu çalışanları ve emeklilerin de yeni yasama yılından beklentileri var. Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, yeni yasama yılının açılışı dolayısıyla yayınladığı mesajında, memur ve emeklilerin beklentilerini dile getirdi.

1- Masanın işleyişi, yetkili konfederasyonun beceriksizliği ve Kamu İşveren tarafının bütçe dengeleri söylemleri ile geride bıraktığımız toplu sözleşme dönemi memur ve emekliler için tam bir hüsran olmuştur.

2- Geçtiğimiz gün elektriğe yapılan yüzde 15 oranındaki zam da memurlara yapılan maaş artışlarının ekonomik gerçeklerle örtüşmediğini bir kere daha ortaya koymuştur. Son bir yıl içerisinde doğalgaz %53,8, tütün ve çay %50, meyve %25, sebze %13, ortalama gıda harcamaları %17, ulaşım %14,5, kira %12 zamlanmışken son yapılan zamla birlikte elektrik fiyatlarındaki yıllık artış da %43’lere ulaşmıştır. 

3- Dolayısıyla çalışanlara yapılan maaş artışları, harcamalara gelen zamların oldukça altında kalmakta, maaşlar erimekte, mutfak yangın yerine dönmekte, çalışanın bütçesi sürekli açık vermektedir.   

4- Bütün bu gelişmeler, 2020 yılının tüm çalışanlar açısından bir kâbusa döneceğini göstermektedir. Gerek Merkezi Yönetim Bütçesi gerekse diğer kanunlarla gelir dağılımını iyileştirmek, çalışanların yaşadığı sıkıntıyı gidermek TBMM’nin elindedir. 

5- Çalışan ve emeklilerimiz özellikle Bütçe Kanununda toplu sözleşmenin defolarının düzeltilmesi ve alım güçlerinin biraz olsun korunması için milletvekilleri ve siyasi partilerimizden beklenti içindedir.   

6- Masanın kurulduğu ilk günden itibaren ortaya koyduğumuz konular arasında bulunan Sözleşmelilere kadro, vergi dilimleri, 3600 ek gösterge, yardımcı hizmetliler, bütün ek ödemelerin emekliliğe sayılması, memurlara da bayram ikramiyesi verilmesi, liyakati yerle bir eden, adaletsizliğin kaynağı mülakatın kaldırılması gibi konularda gerekli hassasiyetin gösterilmemesi ve masadan kaçırılması çözüm bekleyen insanlarda hayal kırıklığı yaratmıştır. 

7- Masada, “Bu konularda uzlaşma sağlansın ve bugün açılan TBMM’ye bir Memur paketi sunulsun” ısrarımıza rağmen hiçbir oturumda bu konular müzakere edilmemiştir.

8- Beklentimiz, Toplu sözleşme masasında konuşulmayan bu konuların bugün açılan TBMM’de gündeme gelmesi, elektrik, doğalgaz, gıda, ulaşım gibi harcama kalemlerinde dar ve sabit gelirlileri ekonomik uçuruma sürükleyen zamların yükünün hafifletilmesi ve çözüm bekleyen milyonlara müjdeli haberlerin verilmesi yönündedir. 

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
3 Yorum