İtfaiye çalışanları ayrı bir hizmet sınıfı olarak düzenlenmeli

İtfaiye çalışanları ayrı bir hizmet sınıfı olarak düzenlenmeli
İtfaiye çalışanlarının mevzuatta genel idari hizmetler sınıfından ayrı bir hizmet sınıfı olarak başka bir sınıfta yer almalarına ilişkin herhangi bir çalışmanız bulunmakta mıdır? Bu konuda bir çalışmanız bulunmuyorsa yeni bir düzenleme yapmayı düşünüyor musunuz?

İtfaiye çalışanlarının sayısına ve 657 sayılı Kanun'da ayrı bir hizmet sınıfı olarak düzenlemesi önerisine ilişkin TBMM'ye sunulan kanun teklifi şöyle:

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA 

Aşağıdaki sorularımın Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Sayın Zehra Zümrüt SELÇUK tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını saygılarımla arz ederim. 10/3/2020 İsmail KONCUK/ Adana Milletvekili 

657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'na göre Genel İdari Hizmetler Sınıfında yer alan itfaiye çalışanları, sahada zorlu alanlarda çalışmalarına ve hayati tehlike arz eden görevlerde bulunmalarına rağmen GİH sınıfıyla aynı statüye sahiplerdir. Çalışma şartlarındaki bu farklılıklar nedeniyle masa başı çalışanlar gibi sınıflandırılmak yerine ayrı bir meslek olarak sınıflandırılmalı ve özlük hakları büro işi yapan memurlarla aynı şekilde düzenlenmemelidir. 

Bu nedenle 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'nda değişiklik yapılarak itfaiyeciliğin ayrı bir hizmet sınıfında yer alması gerekmektedir. 

Bu bağlamda; 

1. 657 sayılı Devlet Memurları Kanuna göre İtfaiyevçalışanlarının sayısı nedir? 
2. Çalışan itfaiyeci sayısı yeterli midir? Çalışan sayısı yeterli değil ise alım yapmayı düşünüyor musunuz? 
3. İtfaiye çalışanlarının mevzuatta genel idari hizmetler sınıfından ayrı bir hizmet sınıfı olarak başka bir sınıfta yer almalarına ilişkin herhangi bir çalışmanız bulunmakta mıdır? Bu konuda bir çalışmanız bulunmuyorsa yeni bir düzenleme yapmayı düşünüyor musunuz?

Kamubiz.com ÖZEL/ANKARA

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.