İtfaiye personeline 3600 ek gösterge ve yıpranma payı TBMM'de

İtfaiye personeline 3600 ek gösterge ve yıpranma payı TBMM'de
İtfaiye çalışanlarına 3600 ek gösterge ve yıpranma payı verilecek mi? İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi 28 Kasım 2019 tarihli konuşmasında belediyelerdeki itfaiye çalışanlarının özlük haklarını dile getirdi. Çelebi konuşmasında tüm itfaiye çalışanlarına 3600 ek gösterge, yıpranma payı ve görevde yükselme hakkı verilmesi gerektiğini söyledi.

MEHMET ALİ ÇELEBİ (İzmir) – İtfaiye teşkilat çalışanları arasında statü, standart, özlük ve sosyal haklar gibi birçok durumda farklılık görülebilmektedir. İtfaiye teşkilatları tek çatı altında toplanmalıdır. İtfaiye istatistiki tutacak merkezî bir birim oluşturmalıdır. Köklü bir itfaiye yönetmeliği değişikliği yapılmalıdır. Yıpranma hakkı doksan güne çıkarılmalıdır. İş riski ve güçlülüğü tazminatı itfaiyecilere en üst limitten verilmelidir. İtfaiye meslek hastalıkları tanımlanmalıdır. İtfaiye erleri en fazla 1380 ek göstergeye, itfaiye amirleriyse 2200 ek göstergeye kadar yükselmektedir. İtfaiye ünvanlı tüm personelin ek göstergelerinin 3600’e çıkarılması gereklidir. Yükselme ve unvan değişikliği sınavlarının açılması zorunlu tutulmalıdır diyorum, yüce Meclisi saygıyla selamlıyorum.

Kamubiz.com ÖZEL/ ANKARA

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum